Mizerii în galantarele din supermarketuri. Carne stricată și pește împuțit, retrase de la vânzare de inspectorii DSV

431
2

Articole de la același autor

Respectul față de consumator lasă încă foarte mult de dorit în țara noastră. Pe principiul "merge și așa", mulți agenți economici pun mai presus de siguranța și sănătatea clienților lor, propriile interese și ajung să le servească mizerii expirate de luni de zile, produse stricate și aranjate astfel încât să arate bine.


Imediat după sărbătorile pascale, inspectorii sanitari-veterinari au ieșit pe teren pentru a verifica activitatea mai multor restaurante și magazine alimentare, fie la reclamațiile consumatorilor, fie în cadrul tematicilor săptămânale. Așa se face că, în numai patru zile, au controlat 65 de obiective, au confiscat peste 4,4 tone de carne neconformă și au aplicat amenzi de mii de lei.


Vizate, 24 de hiper și supermarketuri


Acțiunile de verificare au vizat patru unități de alimentație publică, patru laboratoare de patiserie și cofetărie, 24 de hiper și supermarketuri, 12 magazine alimentare, cinci depozite alimentare, o pescărie, două exploa-tații comerciale animale, patru cabinete medicale veterinare, trei unități de fabricare pâine și specialități de panificație, două depozite de consum, o unitate de fabricare vin, o unitate de fabricare borș, o unitate de fabricare produse zaharoase, o unitate de procesare miere.


Produsele neconforme, distruse


"Au fost confiscate și retrase de la vânzare, 4.465 de kilograme de carne și produse din carne, 1.720 de kilograme de lapte și produse lactate, 843 de kilograme de peste și produse din pește și mii de ouă. Valoarea acestora este în cuantum de 100.217 lei", explică dr. Geronimo Brănescu, directorul executiv al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța.
Potrivit acestuia, produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animale și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare.


Comentează știrea

adevar
12 mai 2016
adevar

Romania nu prea are minte in cap si cum a procedat cu straini asa au procedat si straini cu romani

adevar
12 mai 2016
adevar

Romania nu prea are minte in cap si cum a procedat cu straini asa au procedat si straini cu romani

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4084 secunde