Controale DSV pe litoral. Amenzi, avertismente și o unitate închisă temporar

230
Controale DSV pe litoral. Amenzi, avertismente și o unitate închisă temporar - fotofondcontroale-1462287293.jpg

Articole de la același autor

Înainte, dar și în timpul minivacanței de Paște și de 1 Mai, inspectorii sanitar-veterinari au luat la rând piețele, supermarketurile și restaurantele. Au controlat dacă produsele servite și comercializate respectă normele de siguranță alimentară și dacă este respectată legislația din domeniu.

Acțiunile de supraveghere și control desfășurate de către inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, în perioada 25 aprilie - 2 mai, au vizat peste 110 obiective, dintre care 13 restaurante, două fast-food-uri, două pizzerii, două baruri, 18 laboratoare de cofetărie și patiserie, 25 de super și hipermarketuri, 17 magazine alimentare, patru depozite alimentare, două carmangerii, o măcelărie, o unitate de procesare produse din carne, patru centre de prelucrare lapte, două exploatații comerciale animale, două depozite de hrană pentru animale, patru unități de fabricare pâine și specialități de panificație, cinci depozite semințe de consum, două unități de comercializare congelate, o unitate de morărit, trei unități de fabricare vin și două unități de fabricare produse zaharoase.

"Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 12.000 de lei, pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, și un avertisment", a declarat dr. Geronimo Brănescu, directorul executiv al DSV Constanța.

Produse confiscate și incinerate

De asemenea, înainte de Paște, inspectorii sanitar-veterinari au efectuat trei acțiuni, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție, în trei piețe agroalimentare din Constanța. În urma controalelor efectuate, un producător particular care comercializa ambulant carne de miel a fost sancționat contravențional, cu amendă de 600 de lei, și a fost confiscată o cantitate de 38,2 kilograme de carne proaspătă.

"Pentru prevenirea apariției unor episoade de toxiinfecție alimentară cauzate de consumul unor alimente neconforme, echipe mixte alcătuite din reprezentanți ai DSVSA, DSP și OPC Constanța au acționat pe trei zone de interes turistic, respectiv Constanța - Mamaia, Eforie - Costinești - Techirghiol și Mangalia - 2 Mai - Vama Veche, unde au efectuat un număr de 58 de controale la unități preponderent cu activitate de alimentație publică. Pentru neconformitățile constatate, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale în valoare de 2.600 de lei, pentru etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, trei avertismente și o suspendare temporară a activității", a mai precizat șeful DSV Constanța.

Au fost confiscate și retrase de la vânzare aproape 9.400 de kilograme de carne și produse din carne, peste 3.400 de kilograme de lapte și produse lactate și 4.198 de kilograme de pește și produse din pește. Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a produselor și distruse prin incinerare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6171 secunde