Controale în restaurante, cofetării și supermarketuri. Ce au găsit inspectorii sanitar-veterinari

539
1
Controale în restaurante, cofetării și supermarketuri. Ce au găsit inspectorii sanitar-veterinari - retaurantecontroale-1464798549.jpg
160 de unități de alimentație publică, supermarketuri și depozite alimentare din județul Constanța au fost verificate, săptămâna trecută, de către inspectorii sanitar-veterinari 


Au fost vizate șase restaurante, două braserii, cinci fast-food-uri, o firmă de catering, o unitate tip bufet, trei baruri, un snack bar, 20 de laboratoare de cofetărie și patiserie, 16 super sau hipermarketuri, 18 magazine alimentare, 12 depozite alimentare, șase carmangerii, o măcelărie, o unitate de procesare carne, un centru de ambalare ouă, trei unități de procesare lapte și produse lactate, două centre de prelucrare lapte, două exploatații de acvacultură, o unitate de procesare produse din pescuit, trei centre de colectare pește, două puncte de debarcare pește, o pescărie, o farmacie veterinară, patru unități de fabricare pâine, o unitate de fabricare borș, o unitate de prelucrare conservare fructe, o unitate de comercializare congelate.


"În urma controalelor, au fost constatate neconformități cu privire la vânzarea animalelor fără documente sanitar-veterinare și neîntreținerea în condiții corespunzătoare de igienă a spațiilor de lucru. Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța ali-mentelor, au fost aplicate două sancțiuni contra-venționale, în valoarea totală de 5.000 de lei", explică directorul executiv al Direcției Județene Sanitar-Veterinare Constanța, dr. Geronimo Brănescu.


Potrivit acestuia, au fost confiscate și retrase de la vânzare produse peste 12,4 tone de carne și produse din carne, 1.775 de kilograme de produse lactate, 931 de kilograme de pește și sute de cofraje de ouă. Valoarea acestora este în cuantum de 90.046 de lei. "Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare", a mai declarat șeful DSV Constanța.


Comentează știrea

telespectator
2 iunie 2016
Problema f grava

Aseara la tv Sorin Rosca Stanescu spunea ca in puscaria in care a stat 9 luni curgea apa la robinet cu viermi si ca plosnitele au devenit mutante. Dsp, dsv nu se autosesizeaza ce e pe acolo? Au inchisorile autorizatii date de dsp, dsv?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4276 secunde