Restaurantele și barurile de pe litoral, luate la puricat de inspectorii sanitari

141
Restaurantele și barurile de pe litoral, luate la puricat de inspectorii sanitari - restaurantelitoral-1466696956.jpg
Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța au verificat, săptămâna trecută, aproape 200 de obiective. Au fost vizate 44 restaurante, trei pizzerii, o cantină, două unități tip bufet, un snack bar, două braserii, șase baruri, 16 unități tip fast food, 26 de laboratoare cofetărie/patiserie, 23 super/hipermarket-uri, 19 magazine alimentare, cinci depozite alimentare, patru depozite legume fructe, două centre de tăiere păsări, o unitate procesare carne, trei măcelării, două centre colectare lapte, cinci unități de procesare lapte, opt centre prelucrare lapte, șase exploatații comerciale animale, o farmacie veterinară, un cabinet veterinar, o unitate de fabricare pâine și specialități de pani-ficație, cinci depozite semințe consum, două unități comercializare congelate, o unitate fabricare produse zaharoase, o unitate fabricare suc, o unitate fabricare ulei, o unitate de fabricare bere, o unitate de fabricare pufuleți și o unitate de fabricare produse conservate.

"În urma controalelor, s-au constatat neconformități cu privire la nerespectarea condițiilor de igienă în spațiile de lucru. Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, a fost aplicată o sancțiune contravențională,

în valoare de 2.000 lei și un număr de patru avertismente", a declarat directorul executiv al DSV Constanța, dr. Geronimo Brănescu.

Potrivit acestuia, au fost confiscate și retrase de la vânzare peste 9.200 de kilograme de carne și produse din carne, aproape 3.000 de kilograme de produse lactate, 3.702 kilograme de pește și produse din pește și sute de cofraje de ouă. Valoarea acestora este în cuantum de 172.600 lei.

"Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare", a mai spus șeful DSV Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4328 secunde