Ce mănâncă turiștii pe litoral?
Tone de mâncare și produse alimentare, confiscate de la restaurante
Articole recomandate
Copiii de la Complexul de Servicii Comunitare „Antonio”, invitați la un eveniment dedicat romilor
28 Aprilie 2024
Primăria Constanța oferă un prânz festiv de Paște beneficiarilor Cantinei de Ajutor Social
28 Aprilie 2024
Inspectorii sanitar-veterinari au făcut controale peste controale pe litoral pentru a preveni și depista neregulile care pot avea consecințe nefaste asupra turiștilor. Din păcate, bilanțul inspectorilor nu este prea îmbucurător, nici pentru agenții economici care au încălcat legea, nici pentru turiștii care le-au trecut pragul.
Acțiunile de supraveghere și control desfășurate de inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, în perioada 4 - 10 iulie, s-au materializat prin verificări la 395 de obiective. Astfel, au fost vizate 128 de restaurante, 4 pizzerii, 36 de unități tip fast-food, 9 braserii, 26 de unități de tip bufet, 15 baruri, 2 beach baruri, 4 cantine, 2 snack-baruri, 2 unități tip bistro, o unitate catering, 4 rulote, 2 tonete de înghețată, 8 super/hipermarket-uri, 71 de magazine alimentare, 44 de laboratoare cofetărie/patiserie, 7 cofetării/patiserii, o carmangerie, 2 măcelării, 2 gelaterii, 8 depozite alimentare, o ambarcațiune de pescuit, 5 unități de fabricare pâine și specialități, 2 depozite destinație, 2 depozite
semințe consum, 2 unități morărit, o unitate produse zaharoase, 4 unități comercializare produse congelate. "În urma controalelor s-a aplicat un număr total de 23 sancțiuni contravenționale, în valoare de 28.000 lei", a declarat dr. Geronimo Brănescu, director executiv ANSVSA.
Nereguli cu duiumul în domeniul alimentar
În cadrul "Comandamentului Sezon Estival 2016", medici veterinari oficiali, din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, împreună cu inspectori delegați, au desfășurat activități de control la 199 de operatori din industria alimentară. Controalele au vizat: 93 de restaurante, 4 pizzerii, 20 de unități de tip fast-food, 4 braserii, 16 unități de tip bufet, 4 baruri, 2 beach baruri, 3 cantine, 37 de magazine alimentare, 3 cofetării/patiserii, 9 laboratoare cofetărie patiserie, 2 rulote, 2 tonete de înghețată, localizate în cele 5 zone de interes turistic Mamaia Nord, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia.
"În urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor ali-mentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea condițiilor de igienă în spațiile de producție, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, precum și depozitarea în condiții necorespunzătoare a acestora", a declarat dr. Geronimo Brănescu, directorul DSVSA Constanța.
Pentru abaterile de la legislația sanitar-veterinară și pentru siguranța alimentelor au fost aplicate 19 amenzi în valoare de 22.800 de lei și 2 aver-tismente. Au fost confiscate și retrase de la vânzare peste 4,5 tone de produse din carne, 2 tone de lapte și produse lactate,1,3 tone de pește și produse din pește, 105 kg ouă, valoarea acestora fiind de peste 80.000 lei.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Marţi, 12 Iulie 2016
Luni, 11 Iulie 2016
Vineri, 08 Iulie 2016
Vineri, 08 Iulie 2016
Vineri, 08 Iulie 2016
Marţi, 05 Iulie 2016
Marţi, 05 Iulie 2016
Luni, 11 Iulie 2016
Luni, 11 Iulie 2016