cora și Asociația "Dăruiește Aripi" au dotat Spitalul de Urgență cu echipamente medicale

868

Articole de la același autor

În ultimii trei ani, bolnavii din județul Constanța au beneficiat de condiții mai bune în spitale și aparatură și datorită unor oameni cu suflet, care au făcut tot posibilul ca activitatea medicală să se desfășoare în cele mai bune condiții. 


Anul acesta, în cadrul campaniei "Luna cora, luna inimilor deschise", desfășurată în perioada 1 mai - 31 iulie, s-a strâns suma de 131.091 lei. Acești bani provin din donațiile clienților și din contribuțiile cora Brătianu și cora City Park. Astfel, clienții au putut dona direct la casele de marcat contravaloarea punctelor acumulate pe tichetul cora (bon valoric de reducere) sau orice sumă de bani pentru care au primit bon fiscal. Suma amintită a fost strânsă în parteneriat cu Asociația "Dăruiește Aripi", toți banii fiind investiți pentru achiziționarea de aparatură medicală și mobilier. 


De data aceasta, donațiile constănțenilor s-au transformat în echipamente și aparatură pentru secțiile de pediatrie ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, și mobilier, la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța. 


Totul a fost făcut pas cu pas. Asociația "Dăruiește Aripi" a identificat, împreună cu medicii specialiști, echipamentele necesare în secțiile incluse în program. Ulterior, au fost achiziționate și donate spitalului următoarele dispozitive: pompă injectomat și infuzomat pentru tratamente chimioterapice și transfuzii sangvine, testere rapide pentru identificarea primelor semne de infecție, aparate de măsurare a semnelor vitale, trusă- instrumentar pediatric pentru blocul operator, aparate de tăiat ghipsul, banchete de uz medical pentru donatorii de sânge etc. 


Referitor la aceste donații, directorul cora City Park, Cristian Năstase a  declarat că, a avut norocul, ca și în acest an să fie alături de "Dăruiește Aripi". "Sunt niște colegi fenomenali, care au investit foarte mult alături de clienți. În total, am strâns 130.000 de lei, o sumă care, poate nu este atât de mare, dar ajută la dotarea cu aparatură și care sperăm să ajute copiii, pentru că ne dorim să avem și în urbea noastră servicii medicale adecvate", a subliniat acesta. 


Oamenii au înțeles importanța acestei campanii


Alături de el s-a aflat Codruța Borza, directorul cora Brătianu, care a precizat că toți colegii de la casele de marcat au înțeles importanța acestei campanii, prin care sunt alături de cei mai mici pacienți și le-au vorbit tot timpul clienților despre proiectul de modernizare a secțiilor de pediatrie. 


Așa cum am menționat mai sus, toate acestea nu puteau fi posibile fără sprijinul celor de la "Dăruiește Aripi". "Ne bucurăm că am identificat împreună cu medicii din spital echipamentele de care au nevoie, care ajută pacienții. Am colaborat, de această dată, cu secția de Chirurgie Pediatrică, unde s-a donat instrumentar în valoare de 20.000 de euro, în intervențiile pe care ei le fac în activitatea de zi cu zi. De asemenea, am investit în secția de Oncologie Pediatrică, la Centrul «Focus», instrument, dar și echipamente la Neonatologie. Toate echipamentele pe care le-am achiziționat sunt deja folosite în spital. Mai mult decât atât, vrem să tragem un semnal de alarmă și să invităm cât mai multă lume să doneze, pentru că de sânge este nevoie oricând", a declarat Alina Pătrăhău, fondatoarea "Dăruiește Aripi".


La rândul său, dr. Adriana Apostol, medic specializat pe Oncopediatrie a precizat că încearcă să încurajeze lumea să doneze sânge, pentru că sângele este salvator de viață. Și dr. Diana Arnăutu este mulțumită de echipamentele primite, mai ales că în Terapie Intensivă Neonatală este nevoie nu doar de sânge, cât și de plasmă, concentrate trombocitare. Din păcate, acestea se găsesc foarte greu, iar nou-născuții depind, uneori, de ele. 


Tocmai de aceea, dr. Alina Mirella Dobrotă, șeful Centrului de Transfuzii a spus că sângele nu este niciodată suficient și este nevoie mereu de donatori. "Dragi constănțeni, vă rugăm, dacă starea de sănătate vă permite, veniți și donați sânge. Spitalele din județul Constanța au nevoie de donatori. Noi ne preocupăm, de ani de zile, să schimbăm atmosfera din saloanele de așteptare și, acum, cu ajutorul celor de la cora și «Dăruiește Aripi» , iată, am reușit", a declarat medicul. Cum și secția de Chirurgie Pediatrică a primit aparatură medicală, șeful secției, dr. Constantin Tica a explicat că toate acestea le sunt de folos în rezolvarea problemelor traumatice. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6901 secunde