Cu paşapoarte noi şi fără restricţii, constănţenii îşi fac planuri pentru vacanţe. "Sperăm că vor alege şi România!"

519
Cu paşapoarte noi şi fără restricţii, constănţenii îşi fac planuri pentru vacanţe.

Articole de la același autor

Chiar dacă vremea de afară ne duce mai mult cu gândul la vacanţa de iarnă, în doar câteva săptămâni va veni minivacanţa de Paște. Pe litoral, gerul şi ninsorile din ultima perioadă i-au determinat atât pe agenţii economici, cât şi autorităţile să amâne unele lucrări de pregătire. Dar cu toţii speră la un sezon estival cu mulţi turişti şi cu mult-mult soare.

Într-un context dificil, generat de conflictul armat din ţara vecină Ucraina şi incertitudinile ce vin de aici, dar, pentru prima dată din 2019 încoace, fără restricţii, sezonul estival 2022 se anunţă unul imprevizibil. Hotelierii sunt optimişti, totuşi, şi se aşteaptă la un an bun.

Prima minivacanţă, cea de Paște, va fi peste şase săptămâni, iar pe litoral deja ofertele sunt făcute şi, în scurt timp, încep şi pregătirile. Vremea rea din ultimele săptămâni a ţinut pe loc pregătirile, însă agenţii economici susţin că vor recupera în luna aprilie.

„În unităţi, sunt unele intervenţii majore, cu investiţii semnificative, dar sunt şi cele mai uşoare, de întreţinere. Din păcate, vremea a fost defavorabilă, atât pentru lucrările de interior, cât şi cele de exterior. Lucrările în grădini, curţi nici nu au început încă. În anii anteriori, în martie deja însămânţam, amenajam grădinile. Acum vremea nu doar că nu ne-a ajutat deloc, ne-a încurcat. Practic, aproape că nu se poate face nimic din cauza temperaturilor scăzute”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, Anca Pavel Nedea, director executiv al Organizaţiei Patronale Mamaia.

Vremea rea a împiedicat şi autorităţile locale să execute lucrările de igienizare a spaţiilor verzi şi de amenajare a staţiunilor. „Noi sperăm ca, la sfârşitul lunii martie, să îşi revină şi vremea şi să avem o întâlnire cu prefectul judeţului, cu autorităţile locale şi cu mediul privat, pentru a pregăti deschiderea sezonului estival în cele mai bune condiţii”, a precizat Anca Nedea Pavel.



Delta Dunării, ocolită din cauza situaţiei de la graniţă


În ce priveşte destinaţiile pentru minivacanţa de Paște, se pare că mulţi vor alege să plece în străinătate. „Conform datelor oferite de agenţiile de turism care fac pachete cu destinaţii externe, foarte mulţi români vor alege să plece în străinătate, mai ales că nu mai sunt restricţii de călătorie şi că şi-au făcut tot mai mulţi paşapoarte în ultima perioadă. Sperăm totuşi că românii vor alege şi destinaţii în România. Sunt, bineînţeles, cele consacrate din Bucovina, de la munte, dacă va fi vreme însorită şi nu va ploua. Şi pe litoral, vom avea, în mod cert, turişti, în unităţile care vor fi deschise şi care oferă variante de petrecere a timpului liber în interior. Din păcate, o destinaţie preferată de români în perioada minivacanţei de Paște era Delta Dunării, iar, pentru anul acesta, se manifestă o reticenţă, având în vedere proximitatea şi situaţia de la frontieră, ceea ce, din punctul nostru de vedere, este o temere nefondată. De asemenea, unii aleg destinaţii de city, cu sejururi mai scurte, în Europa, chiar dacă vremea nu este prea bună, alţii ceva mai departe, unde este mai cald”, a explicat preşedintele Organizaţiei Patronale Mamaia.


Hotelierii se aşteaptă însă ca mulţi dintre turişti să se hotărască în ultima clipă şi să ia cu asalt litoralul chiar înainte de Paște. „Totul depinde de vreme şi se va concretiza cu o săptămână înainte de Paște. Ceea ce este clar, vor fi oferte la unităţile de cazare deschise permanent şi care au baze de tratament, spa, dar, având în vedere şi experienţa din anii anteriori, mulţi turişti se vor decide cu o săptămână înainte, acum fiind şi speriaţi de vremea aceasta neobişnuit de rece. Ne-am uitat şi noi pe prognoză şi am văzut că se anunţă vreme mai bună de Paște. Vom vedea cum va fi atunci, mai aproape”, a mai adăugat Anca Nedea Pavel.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4639 secunde