Cum poți să devii bonă calificată. Cursuri gratuite prin Crucea Roșie

497
Cum poți să devii bonă calificată. Cursuri gratuite prin Crucea Roșie - cumsadevii-1404837847.jpg

Articole de la același autor

Constănțencele care au absolvit minimum opt clase și sunt angajate cu contract individual de muncă, dar au un nivel scăzut de calificare au șansa să se califice în meseria de îngrijitoare copii. 


Filiala Constanța a Crucii Roșii organizează, în luna august, cursuri gratuite de formare profesională pentru îngrijitoare copii. Cursurile se desfășoară în cadrul proiectului "Pro - Sănătate - Creșterea accesului angajaților din sistemul medico-social din România la programele de formare profesională continuă", proiect co-finanțat din Fondul Social European. 


"Persoanele care doresc să se înscrie la acest curs trebuie să aibă minimum studii gimnaziale, dar nu și studii superioare, să fie angajate cu contract individual de muncă, fără calificare sau cu nivel scăzut de calificare din domeniul medico-social, având prioritate angajații din unitățile sanitare publice și private, creșele și grădinițele private, centrele private de îngrijire copii și bătrâni, asociații și fundații cu profil medico-social. Nu sunt eligibili angajații din domeniul medico-social care au un nivel de calificare superior nivelului 1 de calificare, inclusiv angajați pe posturi din domeniul medico-social ce sunt specifice unui program de formare de nivelul 2, cum ar fi infirmieră, mediator sanitar, operator introducere, operare și validare date, mediator social, etc. De asemenea, nu sunt acceptate persoanele fizice autorizate să desfășoare activități economice în mod independent, întreprinderi familiale și individuale", a explicat Carmen Lungu, președintele Crucea Roșie Constanța. 


Dosarul de înscriere trebuie să cuprindă, pe lângă actele de identitate, copia actului de studii al ultimei școli absolvite (diplomă și foaie matricolă), aviz medical cu specificația "apt curs", adeverință de la locul de muncă (act care să ateste faptul că persoana este angajată într-o unitate din domeniul medico-social). 


Cursul se derulează pe parcursul a nouă săptămâni, din care trei săptămâni sunt de pregătire teoretică și șase săptămâni la locul de muncă sau la alți angajatori din domeniul medico-social. Evaluarea finală se va susține în fața unei comisii constituite din doi specialiști desemnați de către Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială și coordonatorul de formare al Societății Naționale de Cruce Roșie din România. 


"Cursul este gratuit și autorizat de CNFPA. Cheltuielile de transport și cazare nu se decontează", a mai precizat Carmen Lungu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5025 secunde