Ca în Spania

Cum vor arăta plajele din Mamaia și Constanța după lucrările de extindere

2935
6
Cum vor arăta plajele din Mamaia și Constanța după lucrările de extindere - fondbunplaja-1431972081.jpg

Articole de la același autor

A venit vremea frumoasă și mulți dintre noi am făcut deja prima plajă. Cei care au ajuns recent între Eforie Nord și Eforie Sud au observat că s-a lățit foarte mult porțiunea cu nisip. Totuși, această bucată de plajă suplimentară a fost câștigată nu datorită lucrărilor de stopare a eroziunii costiere, care se fac în toată zona, în Constanța și în Mamaia, ci este vorba despre un fenomen natural.

De la toamnă, însă, toate plajele din Eforie Sud, Eforie Nord, Constanța și o parte din stațiunea Mamaia se vor lărgi chiar și cu 100 de metri. Lucrările sunt în plină desfășurare, dar întârziate și cu luni de zile, astfel încât abia la anul ne vom putea bucura de plaje ca în Spania sau Miami. Două firme din străinătate lucrează, în prezent, pe mare, la consolidarea sau construcția unor diguri noi și la toamnă vor face înnisiparea propriu-zisă. Nisipul va fi extras din larg, la cel puțin 12 km și va fi adus, apoi, cu utilaje speciale, pe mal.

În zona Mamaia Sud vor fi reabilitate două diguri longitudinale emerse de aproximativ 250 de metri fiecare, va fi construit un epiu de 200 de metri și vor fi îngropați trei pinteni de aproximativ 70 de metri fiecare și alți trei pinteni de 100 de metri fiecare. De asemenea, se va face reînnisiparea artificială a plajei pentru a produce 1,2 km de plajă de 100 de metri lățime.

Se construiesc diguri și se aduce nisip

În Tomis Nord, vor fi extinse cele trei diguri și va fi construit un alt dig longitudinal submers de 260 de metri. Și aici va fi adus nisip pentru a se obține mai bine de un km de plajă de 60 de metri lățime. În zona Tomis Centru, adică în zona centrului municipiului Constanța, va fi extins un dig deja existent, până la 360 de metri, va fi reabilitat parțial și extins un alt dig de 340 de metri și va fi construit un dig sub apă. Prin procedeul de reînnisipare aici se vor obține 0,85 de metri de plajă cu 60 de metri lățime.

În Tomis Sud, adică în zona plajei Modern, vor fi reabilitate și extinse cele două diguri deja existente și se vor mai construi două diguri longitudinale sub-merse. De asemenea, va fi adus nisip pentru aproape un kilometru și jumătate de plajă, obținându-se astfel o lățime de 60 de metri. La Eforie Nord, datorită reabilitării și extinderii a două diguri vechi și construirii a trei diguri sub apă de peste 200 de metri fiecare se vor câștiga 100 de metri de plajă de-a lungul a 1,2 km.

Ultima zi pentru ofertele de închiriere a plajelor

În altă ordine de idei, astăzi este ultima zi pentru depunerea ofertelor pentru licitațiile sectoarelor de plajă libere pentru închiriere. Dosarele se primesc până la ora 16,30, la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral. Deschiderea ofertelor va avea miercuri, la ora 10.

Sunt scoase la licitație 43 de sectoare de plajă, în Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Olimp, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai și Vama Veche. Cele mai multe sectoare libere (17) sunt în Năvodari și pot avea funcție sportivă sau de bază nautică. În Mamaia, se mai pot închiria numai șapte sectoare. Câteva sectoare interesante sunt și în sudul litoralului, în Eforii, în Venus, Saturn și Vama Veche, unde afluența de turiști este mai mare.

Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Gabi Stroe
19 mai 2015
???

Deci pana la umra cum vor atrata plajele? Ce legatura are titlul cu materialul?

naekst
19 mai 2015
Cum vor arata plajele

Nu stiu cum vor arata plajele si mai ales nu stiu cind vor arata cum vor arata dar stiu ca, conform informatiilor ce se pot citii pe panourile instalata la fiecare intrare in zonele de lucru din Constanta, termenul de finalizare a lucrarilor a fost 28.01.2015 si, prin urmare, a fost depasit cu mult fapt ce ma face sa cred ca la final lucrarile nu vor mai fi platite de UE ci de contribuabilul romin. Stiu cu certitidine ca firmele care lucreaza sint de fapt subcontractori romani care, din ce se poate constata, nu prea au avut multe lucruri in comun cu constructia de diguri. Si mai stiu ca tot acesti constructori au agresat locuitorii din zona de lucru cu zgomotul produs de utilaje, cu praful pe care l-au stirnit si cu noroiul pe care l-au carat din zona santierului, pe rotile basculantelor, pe strazile orasului. diguri.

Angela
19 mai 2015
concluzia lipseste ...

Deci, in final, cum vor arata ??!!

Mango
25 mai 2015
The country of super-famous very important people

Welcome to Romania - the home of the kitsch, third-class services and stupid consumers. No matter how low their salary is, these chimpanzees will buy. In fact they don't care living in garbage whilst they own a villa and drive a Mercedes Benz on a road that reminds me of a farm alee in Uzbekistan. Now that's a taste for development and high standards they will never get. Just because they really are stupid.

Stela
29 mai 2015
job

Mintea supraconștientă rezolvă automat și în mod continuu orice problemă ivită pe drumul către împlinirea scopului, atâta vreme cât scopul este clar. Dacă scopul este să câștigați bani mulți și aveți clar în minte suma pe care doriți să o câștigați sau să o economisiți, în cele din urmă îl veți atinge. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea "Succesul în viață". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5571 secunde