Curs despre pericolele traficului de persoane, predat tinerilor din cadrul Centrului de Plasament „Ovidiu”

75
Curs despre pericolele traficului de persoane, predat tinerilor din cadrul Centrului de Plasament „Ovidiu” - curs-trafic-persoane-1707215143.jpeg

Articole de la același autor

Tinerii din cadrul Centrului de Plasament „Ovidiu” au participat la un curs legat de aspectele esențiale referitoare la traficul de persoane. Tinerii au primit, astfel, informații prețioase și materiale care acoperă aspectele esențiale legate de traficul de persoane.

Subiectele discutate au inclus definirea traficului de persoane și identificarea factorilor de risc semnificativi, precum și a categoriilor de persoane expuse traficului de persoane, precum copii, femei și fete, grupuri etnice sau minorități, refugiați și muncitori migranți. Totodată, tinerilor li s-a prezentat metoda de recrutare numită „Loverboy”, precum și cele cinci etape ale acesteia. Este vorba despre câștigarea încrederii, seducția, izolarea, distrugerea valorilor personale și exploatarea.

De asemenea, informarea a cuprins și indicatorii de identificare a potențialelor cauze de trafic de persoane specifice copiilor, inclusiv aspecte legate de exploatarea sexuală, munca forțată, cerșetorie și implicarea în activități ilegale. Pentru a li se consolida cunoștințele, fiecărui tânăr i-a fost oferită o inimă prevăzută cu un cod QR, care poate fi scanat pentru a accesa resurse suplimentare despre traficul de persoane. Totodată, tinerii au vizionat un film educativ numit „Loverboy”, care își propune să ofere o perspectivă generală asupra acestei probleme.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5091 secunde