Două creşe noi, construite de Compania Naţională de Investiţii, la Constanţa

433
Două creşe noi, construite de Compania Naţională de Investiţii, la Constanţa - douacrese-1634925923.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali constănţeni au aprobat demararea procedurilor pentru construirea a două noi creşe în oraş. Primarul Vergil Chiţac a convocat, vineri, 22 octombrie, o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Constanţa. Întâlnirea s-a desfăşurat online, iar, pe ordinea de zi au fost doar trei proiecte de hotărâre, toate făcând referire la demersuri privind construirea a două creşe noi în municipiul Constanţa.

Astfel, consilierii locali au aprobat în unanimitate predarea către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei prin Compania Naţională de Investiţii CNI SA a două terenuri şi asigurarea condiţiilor în vederea executării obiectivului de investiţii Proiect pilot – construire „Creşă mică”, pe strada Tineretului nr. 23, şi Proiect – pilot construire „Creşă mare”, pe bulevardul Aurel Vlaicu, zona Târg săptămânal.

Creşa mică va fi construită în cartierul Palazu mare, pe un teren de aproximativ 3.134 metri pătraţi, iar creşa mare pe bulevardul Aurel Vlaicu, în apropiere de fostul Târg săptămânal, pe un teren de aproximativ 3.124 metri pătraţi.

„La propunerea noastră, Guvernul a alocat 370 de milioane de euro, din fondul pentru Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru construcția creșelor. Sprijinirea familiilor, încurajarea natalității și susținerea tinerelor mame în întoarcerea lor pe piața forței de muncă după concediul de creștere a copilului reprezintă o prioritate pentru noi. Vom demara lucrările de construcție la sfârșitul acestui an”, a anunţat, recent, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4789 secunde