Eveniment caritabil la Cumpăna. Ajutaţi un băieţel de doi ani să trăiască şi să fie un copil normal!

58954
Eveniment caritabil la Cumpăna. Ajutaţi un băieţel de doi ani să trăiască şi să fie un copil normal! - x-eveniment-caritabil-1692690926.jpg
Primăria Cumpăna, în parteneriat cu fundația „Zâmbet pentru Sebi”, vă invită joi, 24 august, între orele 10:00-20:00, în Parcul de Agrement din comună, unde va avea loc un eveniment caritabil pentru un copilaş bolnav. Organizatorii le-au pregătit tuturor ateliere creative și recreative, târg cu haine și jucării și chiar o tombolă. Cei mici se vor bucura de activități distractive în compania animatorilor, pictură pe față, tobogan gonflabil, roata bucuriei cu premii garantate și multe alte surprize. De asemenea, pe parcursul zilei va avea loc un program artistic oferit de cei mai inimoși artiști locali, care s-au alăturat pro bono cauzei lui Sebastian-Ionuț, născut la şapte luni, care luptă încă din prima secundă să trăiască și să fie un copil normal. Din păcate, din cauza prematurității, Sebi a suferit o hemoragie intracraniană, în urma căreia cei patru ventriculi i-au fost blocați și prin urmare a apărut hidrocefalia. În urma eforturilor medicilor de a-l ține în viață, puterea oxigenului administrat fiind foarte mare, a cauzat dezlipirea retinelor și apariția retinopatiei de grad patru, Sebi fiind la un pas de orbire.

La doar o luna și o săptămână de viață acesta a suferit prima intervenție și anume, injecția intraoculară cu Avastin, această intervenție a fost un real succes, iar recuperarea capilarelor a fost de 100%, eliminând riscul orbirii. Acum, băieţelul poartă ochelari având dioptrii destul de mari și încă se pot observa semnele strabismului, însă poate vedea. La aproximativ o săptămână de la prima operație, micuțul a fost supus unei alte intervenții chirurgicale, prin care i-a fost montat un sistem de drenaj pe care îl va purta toată viața. Această intervenție a presupus montarea unui şunt (a unui furtunaș, care pleacă de la creier, drenând lichidul cefalorahidian în exces, către abdomen, unde acesta este resorbit de organism).

Mai mult decât atât, de la vârsta de trei luni, Sebastian face terapii zilnice, terapiile fiindu-i vitale. De fapt, fără aceste terapii nu ar putea nici măcar spera la o viață normală. Ambițios, muncitor și sprijinit de părinții determinați, el muncește din greu pentru a se recupera, iar rezultatele sunt pe măsură, capacitatea lui intelectuală este foarte ridicată, la doar doi ani vorbește, numără, spune poezii, cântecele și uimește pe toată lumea cu inteligența sa. Pe partea locomotorie drumul este mai anevoios. Există și aici mici progrese, însă mai are mult de muncă.

Dacă nu puteți ajunge la eveniment, însă doriți să ajutați, puteți să îl susțineți pe Sebastian-Ionuț, donând în contul Asociației „Zâmbet pentru Sebi”- RO70BRDE140SV03620401400.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4534 secunde