„Convieţuire interetnică, pe plaiuri dobrogene”, un eveniment dedicat minorităților, la Cumpăna

288
„Convieţuire interetnică, pe plaiuri dobrogene”, un eveniment dedicat minorităților, la Cumpăna - eveniment-cumpana-1685085164.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă, în localitatea Cumpăna va avea loc evenimentul cultural „Conviețuire interetnică pe plaiuri dobrogene”. Manifestarea, organizată de Primăria şi Consiliul Local al comunei Cumpăna în colaborare cu Uniunea Democrată a Turcilor din România și Uniunea Democrată a Tătarilor Turco Musulmani din România, se află la cea de-a XIV-a ediție.

Activitățile vor debuta la ora 11:00, în parcul de agrement din comuna Cumpăna, strada Strajei, nr. 85A, cu un Concurs de Artă Culinară Tradițională. În cadrul activităților, reprezentanți ai turcilor, tătarilor, aromânilor, ruși-lipovenilor, grecilor, evreilor și românilor din localitățile Tulcea, Constanța, Cumpăna, Mangalia, Valu lui Traian, Valea Dacilor, Cobadin, Agigea, Lumina, Medgidia, Amzacea, Ciocârlia, Topraisar și Lumina vor prezenta o vastă paletă de preparate din bucătăriile tradiționale.

Începând cu ora 12:30, vor evolua reprezentanți ai ansamblurilor folclorice „Mugurașii Cumpenei”, ansamblul studențesc al Facultății de Arte – Universitatea Ovidius, „Armâna Mea” din Ovidiu, „Luminițe Dobrogene” din Lumina, „Flori Dobrogene” din Mihail Kogălniceanu, ansamblul de dansuri grecești „Astras”, ansamblurile de dansuri turcești Șirinler și Fidanlar din Constanța, ansamblul de dansuri tătărești Qanara din Ovidiu și mulți alții. Prin dansurile lor, vor aduce bucurie, speranţă şi dorinţa de a transmite mai departe valorile comunităţilor pe care le reprezintă. Ulterior, începând cu ora 15:00, va avea loc concursul de lupte tradiționale turco – tătărești, KURES.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4149 secunde