Eveniment folcloric important la Cumpăna: Festivalul “Dor de cânt românesc“ a ajuns la ediția a XVI-a

309
Eveniment folcloric important la Cumpăna: Festivalul “Dor de cânt românesc“ a ajuns la ediția a XVI-a - festival-bun-1684256477.jpg

Articole de la același autor

Festivalul–concurs naţional de folclor pentru tineri interpreţi „Dor de cânt românesc” a ajuns la cea de-a XVI-a ediție, o ediție în care tradiția, folclorul și autenticitatea neamului românesc sunt puse la loc de cinste.


Festivalul este deschis artiştilor amatori, solişti vocali din ţară, interpreţi ai cântecului popular românesc, cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani, structurați pe trei secțiuni de vârstă. Secțiunea I – 6-9 ani, Secțiunea II – 10-12 ani, Secțiunea III – 14-18 ani, sub acompaniamentul Orchestrei Ansamblului Focloric Profesionist „BRÂULEȚUL” condusă de domnul dirijor Cristian Obrejan.


Concursul se va desfășura în Sala de spectacole a Casei de Cultură din comuna Cumpăna, miercuri, 17 mai 2023, începând cu ora 12:00.


Gala laureaților şi festivitatea de premiere vor avea loc joi, 18 mai 2023, începând cu ora 12:00.


“Această ediție a înregistrat 39 de concurenți din diverse zone etnofolclorice, fapt ce ne dovedește că festivalul a ajuns la un nivel ridicat de calitate, lucru care ne onorează”, au transmis organizatorii.


Juriul este alcătuit din personalități de prestigiu ale folcloristicii românești. 


Președintele juriului este Elise Stan, profesor doctor etnomuzicolog, realizator emisiuni de folclor în cadrul TVR, care va avea o misiune deosebit de dificilă alături de ceilalți membrii: Doina-Virginia Ișfănoni, doctor, istoric de artă, cercetător, etnolog la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din Bucureşti, Daniela-Roxana Gibescu, doctor etnomuzicolog, specialist Casa de Discuri „ELECTRECORD” România, Nicoleta-Elena Popa, director Televiziunea „FAVORIT”, Valentin MARIN, etnomuzicolog, manager al Radio România Antena „Antena Satelor”.


Îşi vor da concursul tineri interpreţi ai folclorului românesc: Fetele din Botoșani, Maria Ghinea, Robert Târnăveanu, Bianca-Ștefania Luzinschi și Andrei Chelba, căștigătorul trofeului ediției a XV-a.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.303 secunde