MOMENTE DE NEUITAT LA CUMPĂNA! MASA PRIETENIEI INTERETNICE, organizată de Administraţia Locală

10674
Administrația Publică Locală Cumpăna, alături de comunitatea musulmană a comunei a organizat, duminică, o seară de rugăciune, presărată cu degustarea produselor tradiționale musulmane, pregătite de femeile ce fac parte din Asociația Gospodinelor din comuna Cumpăna.
 

„Comuna Cumpăna, binecuvântatul sat dobrogean dintre Dunăre și Mare, a fost dintotdeauna o vatră fierbinte a civilizației, la care s-au copt din belșug obiceiurile și tradițiile etniilor conlocuitoare, o autentică poartă de cultură. În luna sfântă a postului, care îndeamnă la solidaritate, la pace și înțelegere, acasă la Cumpăna, în ziua de 9 aprilie 2023, a avut loc MASA PRIETENIEI INTERETNICE – CINA DE IFTAR”, transmit reprezentanţii Administraţiei Locale din Cumpăna.




La eveniment au participat, pe lângă „prieteni ai comunei” - după cum afirmă organizatorii - şi numeroşi oficiali, dintre care amintim: EMRE YURDAKUL - Consul General al Republicii Turcia în România; GELIL ESERGHEP - Președinte UDTTMR; IUSUF MURAT - Muftiu al cultului musulman din România; ALI ȘENOL - subprefect al județului Constanța; AMET VAROL – deputat; OMER KARAHASANOGLU - Președinte al Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din Dobrogea; ERVIN IBRAIM - secretar general al UDTR; ALI CIMEN - Atașat împuternicit pentru servicii sociale; soții SEVIL și AKRAM SHHAIDEH; GEAFAR NESRIN - Secretar general al Consiliului Județean Constanța; LATIF CELZIN - director al Agenției pentru Protecția Mediului; Prof. Univ. Dr. MAMUT EDEN; OMER AIHAN fost antrenor al Echipei naționale de handbal masculin; SORIN LUCIAN IONESCU – Președintele Comunității Evreiești; SESNUR SULIMAN - viceprimarul orașului Ovidiu.




Printre altele, scopul evenimentului a fost acela ca tinerii să înţeleagă şi să ia aminte ce moştenire preţioasă este transmisă din generaţie în generaţie:




„Nu e datorie comună mai vrednică de a fi îndeplinită și nu e osteneală mai de folos, decât ca să-i facem părtași pe cei tineri, pe cei care vin după noi, la bunurile sufletești moștenite din vechime de străbuni, să le predăm lor ca pe o zestre de mare preț. lar zestre mai de preț nu e altceva ca averea de cuget și simțire, închisă și păstrată cu sfântă grijă de-a lungul vremurilor, în adâncurile sufletului românesc și creștinesc al moșilor și strămoșilor noștri”, concluzionează reprezentanţii Administraţiei Locale cumpănene.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8682 secunde