Faleza de la Eforie Sud se prăbușește sub ochii constructorilor

1923
Faleza de la Eforie Sud se prăbușește sub ochii constructorilor - c03de839a4a3659642321f50d8b0259d.jpg
Faleza din Eforie Sud se prăbușește bucată cu bucată. În ciuda intervențiilor demarate deja în zonă, malul continuă să o ia la vale. Lucrările de consolidare au început încă din data de 20 ianuarie, dar pământul, plin de umiditate, alunecă fără încetare. Proprietarii curților de la capătul străzii Ion Vodă cel Cumplit se tem că le vor fi afectate și gospodăriile.
În cursul zilei de ieri, o echipă de inspectori de la Inspectoratul de Stat în Construcții, coordonată de directorul Christian Gigi Chiru, s-a deplasat în zonă pentru a evalua situația taluzului, stadiul și modul în care se realizează lucrările de consolidare. Din păcate, s-a constatat că faleza este departe de a se stabiliza, mai mult decât atât, au mai avut loc alunecări de teren.
"Deplasarea la Eforie a fost ocazionată de apariția unor noi fenomene de prăbușire a falezei, motiv pentru care am solicitat constructorului efectuarea unor noi studii geotehnice care vizează întreaga zonă de risc. Săptămâna viitoare, aștept rezultatul analizei studiului geotehnic și, în funcție de acesta, voi recomanda proiectantului schimbarea soluției de intervenție, dacă situația o va impune", a declarat directorul ISC, Christian Gigi Chiru.

O altă soluție tehnică
Soluția tehnică inițială, propusă de firma contractată de Administrația Bazinală Dobrogea Litoral pentru efectuarea lucrărilor, viza în primă fază combaterea umidității din sol.
"La început, se dorește dirijarea, captarea și evacuarea apei din amplasament spre mare, apoi se vor realiza umpluturi pentru a reface zona, fără a mai avea probleme de stabilitate", a precizat Stelică Hagi, director tehnic în cadrul ABADL, în luna ianuarie, la momentul demarării lucrărilor.
Lucrările, în valoare de peste 700.000 de euro, sunt preconizate să dureze trei-patru luni, estimându-se ca termen de finalizare data de 10-15 iunie 2011.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 08 Septembrie 2010
Stire din Cetățenești : "Am ajuns proprietar fără voia mea!"
Pagina a fost generata in 0.4805 secunde