Fierberea mustului, un risc pentru sănătate. Medicul Tudor Ciuhodaru: „Se ajunge până la comă sau deces”

221
Fierberea mustului, un risc pentru sănătate. Medicul Tudor Ciuhodaru: „Se ajunge până la comă sau deces” - must-1665149400.jpg

Articole de la același autor

Medicul Tudor Ciuhodaru, de la Spitalul Clinic de Urgență „Nicolae Oblu” din Iași, a explicat că fermentarea mustului poate duce la intoxicații mortale, potrivit Gândul


Tudor Ciuhodaru, medic la Spitalul Clinic de Urgență ”Nicolae Oblu” din Iași, a detaliat câteva lucruri despre must pe care ar trebui să le cunoști.

În plină toamnă, producătorii, dar și gospodarii, se pregătesc pentru a face cel mai gustos must. Dar ce nu știai despre producerea acestuia, este că sunt foarte mulți factori importanți care necesită multă atenție.


„Atenție, chiar nu e de glumit. Și sunt numeroase victime, mai ales că vorbim despre o patologie sezonieră la care numărul de cazuri și gravitatea sunt în continuă creștere.”, spune Tudor Ciuhodaru.

„În încăperile în care fierbem mustul, butoaiele plasate în spațiile cu ventilație proastă, degajă acest dioxid de carbon care este imposibil de degelat, pentru că este incolor, insipid și inodor, deci nu are culoare, gust sau miros. Iar în aceste condiții reducerea exigenului în aceste spații poate crea mari probleme de sănătate, care sunt variabile ca intensitate clinică: de la simplele amețeli, grețuri, vărsături, dureri de cap, până la sincopă asociată tulburărilor respiratorii sau cardiovasculare.


De asemenea, producerea mustului poate fi o adevarată problemă pentru oamenii care suferă de afecțiuni respiratorii, cardiovasculare sau neurologice, iar în cele mai triste cazuri, se poate ajunge chiar și la deces.

Dar atenție, există și cazuri în care se ajunge până la comă și deces, iar suscebilitatea este crescută, mai ales când avem și afecțiuni respiratorii, cardiovasculare sau neurologice.”, a mai explicat medicul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6419 secunde