Fiscul preia de la Pensii baza de date a contribuțiilor sociale

499
Începând cu 1 iulie 2012, contribuțiile sociale datorate de persoanele care realizează venituri din activități independente, pentru care asigurarea în sistemul public de pensii este obligatorie, se vor achita, la unitățile Trezoreriei Statului din cadrul organelor fiscale în raza cărora acestea își au domiciliul. Acest lucru este prevăzut de OUG nr. 125/2011 pentru modificarea și completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal.

Casa Județeană de Pensii Constanța va preda administrarea Agenției Județene de Administrare Fiscală documentele și informațiile referitoare la declarațiile individuale de asigurare pe care le are în evidență. Persoanele din categoria avută în vedere, care se vor asigura după data de 1 iulie 2012, vor completa și depune declarația privind venitul asigurat la organul fiscal în raza căruia se află adresa de domiciliu.

Modelul, conținutul, modalitatea de depunere și gestionare a declarației privind venitul asigurat la sistemul public de pensii vor putea fi descărcate de pe site-ul ANAF - www.anaf.ro.

Alte informații relevante precum și conturile bancare în care se vor face plățile vor fi afișate la sediul Casei Județene de Pensii și pe pagina web a instituției. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7435 secunde