Video FOTO. Angajaţii DSP Constanţa, un nou protest în faţa instituţiei

4575
Astăzi, angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa au protestat, din nou, în faţa instituţiei. În vedere au fost aduse mai multe nemulţumiri, printre care salarizarea din domeniu. 


Într-o postare publică, Sindicatul Naţional Forţa Legii spune că, "în aceste zile, în preajma campaniei electorale care va urma, Guvernul PSD - PNL supune dezbaterii publice un proiect de Ordonanță de urgență, prin care aparent dorește creșterea veniturilor în Sănătate și Asistența socială.

Iată că de fapt "noua lege a salarizării" rămâne o marotă, cu care guvernanții păcălesc și amăgesc lucrătorii.

Inițiativa trădează însă o nouă discriminare la adresa lucrătorilor din direcțiile de sănătate publică. Ciolacu și Rafila propun asimilarea cu salariile de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate doar a lucrătorilor din aparatul propriu al ministerului, nu însă și pentru cei din DSP-uri, așa cum s-a convenit la sfârșitul anului trecut, după protestele lucrătorilor afiliați la Forța Legii.

Nemulțumiți sunt însă și cei din spitale, care își văd amenințate mai multe drepturi, în special sporuri.

Guvernul pare că vrea să îi sacrifice din nou pe specialiștii din teritoriu, pe care se bazează ori de câte ori este nevoie. Și, o dată cu ei, să pună în pericol chiar calitatea serviciilor de sănătate oferite cetățenilor.

Să fie mâna brațului sindical al PSD, Sanitas ?! Ne vom lămuri curând.

Problema este că nemulțumirea în aceste instituții a reapărut.

Sindicatul Național "Forța Legii" nu va rămâne cu mâinile în sân", este mesajul sindicaliştilor.









Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3604 secunde