Fripturi, salate și fructe. Răsfăț culinar pentru constănțenii internați în spital
Articole de la același autor
Cât de departe este Constanța de civilizație... Pacienții mor cu zile. În alte orașe din țară, viața lor ar fi salvată
22 Noiembrie 2016
Constănțenii își pot cumpăra vechimea în câmpul muncii. Cine are dreptul și în ce condiții
03 Noiembrie 2016
O mamă luptă pentru viața copilului ei. Bebelușul de numai trei luni a suportat deja trei intervenții chirurgicale
12 Noiembrie 2016
Afaceri de Obor: vânzări de șuruburi și... vibratoare. Oamenii dârdâie de frig pentru 30 de lei
05 Decembrie 2016
Cine primește pensie de urmaș și care sunt criteriile de acordare
26 Noiembrie 2016
De la voluntariat, la vampiri, vârcolaci și dansuri populare
19 Decembrie 2016
Bolnavii internați în Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU), dar și cei care își vor petrece Revelionul în unitățile sanitare de la Agigea, Eforie Sud sau secția de Psihiatrie de la Palazu Mare vor avea parte în noaptea de Revelion și pe 1 ianuarie de un meniu special.
Desigur, meniurile au fost adaptate, în funcție de afecțiunile fiecărui bolnav în parte, însă cei care nu au niciun fel de interdicție în ceea ce privește mâncarea se vor putea bucura de cotlet la tavă, piure de cartofi, piftie, salată de castraveți murați, cozonac, portocale și suc de fructe.
"Nici acasă nu mâncam mai mult de-atât", ne-a spus încântat Ion S., un pacient internat în spital. Bărbatul a declarat că și de Crăciun meniul a fost foarte gustos, mult mai bun decât se aștepta.
Administratorul firmei de catering care asigură hrana bolnavilor internați în SCJU, Virgil Drăghici, a precizat că pacienții vor beneficia de meniu specific de sărbătoare, care constă în mâncare tradițională, dar în limita posibilităților. Astfel, pentru cei care trebuie să țină dietă, meniul va cuprinde friptură de văcuță, piure de cartofi, ruladă de pui, legume, cozonac, portocale și suc de fructe. Desigur, există și alte meniuri pentru cei care au fost operați de curând și care nu au voie să mănânce decât brânză de vaci, piure, compot, biscuiți și eventual un sote de legume sau legume mexicane.
Duminică, 1 ianuarie, bolnavii vor fi serviți la pat cu lebăr, caltaboș, brânză topită, asta în cazul celor fără restricții, iar cei cu regim vor primi caș, ouă fierte, margarină, ceai cu lămâie și miere. La prânz, cei mai norocoși vor servi ciorbă țărănească, dreasă cu smântână, mix grill (care va conține friptură de porc, mici, cârnați de casă, ficăței), dar și pilaf cu salată de murături și banane.
În funcție de boala de care suferă, unii pacienți vor primi în loc de ciorbă țărănească, supă de pasăre cu smântână, păstrăv în aspic cu mămăligă și banane. Ultima masă în regim special le va fi servită persoanelor suferinde în seara de Sfântul Vasile, când cei internați în spital vor primi file de pește pane, salată boeuf sau varianta de regim - salată Stroganoff, cu piept de pui și clementine.
Pentru că încă ne aflăm în perioada sărbătorilor, mesele vor fi sfințite de preoții din spital și abia după aceea servite bolnavilor. În plus, un angajat al firmei de catering se va deghiza iar în Moș Crăciun și le va oferi copilașilor internați dulciuri.
Anul acesta, își vor petrece sărbătorile pe patul de spital aproximativ 700 de bolnavi numai în SCJU, cărora li se adaugă cei din secțiile exterioare.
Desigur, meniurile au fost adaptate, în funcție de afecțiunile fiecărui bolnav în parte, însă cei care nu au niciun fel de interdicție în ceea ce privește mâncarea se vor putea bucura de cotlet la tavă, piure de cartofi, piftie, salată de castraveți murați, cozonac, portocale și suc de fructe.
"Nici acasă nu mâncam mai mult de-atât", ne-a spus încântat Ion S., un pacient internat în spital. Bărbatul a declarat că și de Crăciun meniul a fost foarte gustos, mult mai bun decât se aștepta.
Administratorul firmei de catering care asigură hrana bolnavilor internați în SCJU, Virgil Drăghici, a precizat că pacienții vor beneficia de meniu specific de sărbătoare, care constă în mâncare tradițională, dar în limita posibilităților. Astfel, pentru cei care trebuie să țină dietă, meniul va cuprinde friptură de văcuță, piure de cartofi, ruladă de pui, legume, cozonac, portocale și suc de fructe. Desigur, există și alte meniuri pentru cei care au fost operați de curând și care nu au voie să mănânce decât brânză de vaci, piure, compot, biscuiți și eventual un sote de legume sau legume mexicane.
Duminică, 1 ianuarie, bolnavii vor fi serviți la pat cu lebăr, caltaboș, brânză topită, asta în cazul celor fără restricții, iar cei cu regim vor primi caș, ouă fierte, margarină, ceai cu lămâie și miere. La prânz, cei mai norocoși vor servi ciorbă țărănească, dreasă cu smântână, mix grill (care va conține friptură de porc, mici, cârnați de casă, ficăței), dar și pilaf cu salată de murături și banane.
În funcție de boala de care suferă, unii pacienți vor primi în loc de ciorbă țărănească, supă de pasăre cu smântână, păstrăv în aspic cu mămăligă și banane. Ultima masă în regim special le va fi servită persoanelor suferinde în seara de Sfântul Vasile, când cei internați în spital vor primi file de pește pane, salată boeuf sau varianta de regim - salată Stroganoff, cu piept de pui și clementine.
Pentru că încă ne aflăm în perioada sărbătorilor, mesele vor fi sfințite de preoții din spital și abia după aceea servite bolnavilor. În plus, un angajat al firmei de catering se va deghiza iar în Moș Crăciun și le va oferi copilașilor internați dulciuri.
Anul acesta, își vor petrece sărbătorile pe patul de spital aproximativ 700 de bolnavi numai în SCJU, cărora li se adaugă cei din secțiile exterioare.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Joi, 29 Decembrie 2016
Joi, 29 Decembrie 2016
Joi, 29 Decembrie 2016
Joi, 29 Decembrie 2016
Miercuri, 28 Decembrie 2016
Joi, 29 Decembrie 2016
Sâmbătă, 17 Decembrie 2016
Sâmbătă, 17 Decembrie 2016
Joi, 15 Decembrie 2016
Sâmbătă, 10 Decembrie 2016