GALERIE FOTO. O masă caldă pentru copiii săraci din Cumpăna

399

Articole de la același autor

Autoritățile locale au inaugurat noul sediu al cantinei sociale 

88 de școlari din Cumpăna care provin din familii nevoiașe mănâncă zilnic, o masă caldă, la cantina socială din localitate. Pe lângă ei, se mai găsesc deseori și alți copii mici, frați și surori de-ai lor, care sunt hrăniți de comunitate. Cu toții se așează cuminți la masă și mănâncă în liniște, tot ce li se pune în farfurie. Nu fac mofturi și nu uită, la sfârșit, să spună, politicos, "Săru’ mâna pentru masă!".

Pentru ei, Primăria Cumpăna și organizația World Vision au inaugurat, ieri, un nou sediu al cantinei. Acum au o sală de mese mai mare, mai luminoasă și grupuri sanitare, ca să se spele pe mânuțe. Investiția a fost suportată atât de autoritățile locale, cât și de World Vision. Mai multe companii private au donat materiale de construcții, iar câteva firme asigură o parte din alimentele necesare. Toate preparatele sunt gătite, zilnic, de două bucătărese. Mâncarea care rămâne după prânzul copiilor este împărțită bătrânilor bolnavi și amărâți din comună.

"Cantina a fost deschisă acum aproape 13 ani. Pe atunci luau masa acolo aproximativ 30 de copii. Între timp, numărul lor a crescut, i-am adus pe toți care aveau nevoie, le-am dat de mâncare pe rând, pentru că mai mare avere comuna nu are decât copiii", a povestit primarul Mariana Gâju.

Demersul a fost sprijinit îndeaproape de Asociația pentru Dezvoltare Comunitară Cumpăna, al cărei președinte este părintele Ion Soare. "Proiectul nostru vizează, pe lângă ajutorarea copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, și prevenirea abandonului școlar. Însă, în ultima perioadă vin din ce în ce mai mulți și îi primim și pe cei cu vârste mai mici. Avem chiar și copii de un an", ne-a declarat părintele Ion Soare.

Pentru că vechea sală de mese devenise neîncăpătoare, autoritățile locale au amenajat un nou spațiu pentru întreaga cantină, tot în curtea bisericii.

"Cu fonduri proprii și din donații, am reușit să pregătim un nou sediu, mult mai generos, cu o magazie pentru depozitarea alimentelor pe care le primim de la diferite persoane. Acum este și o bucătărie mai mare și grupuri sanitare atât pentru personalul cantinei, cât și pentru copii", a mai adăugat primarul comunei Cumpăna.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 07 Septembrie 2013
Stire din Politică-Administrație : "Salariile primarilor ar putea crește"
Pagina a fost generata in 0.5393 secunde