Garda de Mediu Constanța monitorizează calitatea aerului. Sancțiuni pentru cei care nu respectă legea

308
Garda de Mediu Constanța monitorizează calitatea aerului. Sancțiuni pentru cei care nu respectă legea - raport-activitate-mediu-1708109947.jpeg

Articole de la același autor

Garda de Mediu Constanța a realizat raportul activității pentru luna ianuarie. De la începutul anului până în luna februarie, comisarii de mediu au efectuat 108 acțiuni de inspecție și control, din care 28 controale planificate și 80 inspecții neplanificate.

În perioada menționată, personalul prezent pe teren a aplicat 7 sancțiuni contravenționale principale (un avertisment și 6 amenzi în valoare totală de 245.000 lei) și o sancțiune complementară de suspendare activitate. La verificările efectuate la stația de preparare mixturi asfaltice din localitatea Dorobanțu, comuna Nicolae Bălcescu, pentru soluționarea unei petiții cu privire la degajări de fum și praf în atmosferă, s-a constatat că societatea nu a respectat condițiile din autorizația de mediu. Este vorba despre monitorizarea calității aerului prin realizarea analizelor pentru determinarea pulberilor sedimentabile și a pulberilor totale în suspensie, precum și a gazelor arse evacuate în atmosferă. Societatea care exploatează stația de fabricare mixturi asfaltice a fost amendată cu 100.000 lei.

De asemenea, în luna ianuarie, Primăria orașului Ovidiu a fost sancționată cu avertisment pentru nerespectarea obligației legale de a asigura luarea măsurilor de salubrizare a terenurilor deținute, neocupate productiv sau funcțional. Urmare a măsurilor stabilite, zona a fost integral salubrizată, iar deșeurile au fost transportate la depozitul ecologic Ovidiu.

O societate din Constanța care desfășoară activități de tipărire la parterul unui bloc de locuințe a fost sancționată cu amendă în valoare de 30.000 lei și cu sancțiune complementară de suspendare a activității până la obținerea autorizației de mediu. Verificările au fost efectuate pentru soluționarea unei petiții cu privire la disconfortul produs locuitorilor din bloc, constatându-se că societatea nu a solicitat autorizația de mediu pentru activitatea desfășurată.

În cursul lunii ianuarie, s-au efectuat 51 acțiuni de inspecție și control privind transferul deșeurilor și mărfurilor/bunurilor second-hand, în punctele de trecere a frontierei Constanța Nord și Constanța Sud.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5321 secunde