În ce condiții ar putea profesa medicii după pensionare

264
În ce condiții  ar putea profesa medicii după pensionare - inceconditii-1446832473.jpg

Articole de la același autor

Toți medicii de familie vor putea să profeseze, la cerere, după împlinirea vârstei de pensionare - 65 de ani, indiferent de sex, conform Legii nr. 95/2006. Momentan, doar medicilor de familie din mediul rural le este permis, la cerere, să profeseze după ce împlinesc 65 de ani.

Prevederea aceasta va fi modificată astfel încât și medicii de familie din mediul urban să poată să beneficieze de ea, stabilește o propunere legislativă.

"Medicii titulari ai cabinetelor de medicină de familie, care își desfășoară activitatea în relație contractuală cu casele de asigurări de sănătate județene, își pot continua activitatea în aceleași condiții, după împlinirea vârstei de pensionare, la cerere, cu aviz anual eliberat de direcția de sănătate publică județeană și de Colegiul Medicilor din România, prin colegiile județene ale medicilor, pe baza certificatului de sănătate", scrie în proiectul de act normativ care va modifica legea sănătății.

În prezent, nu doar medicii de familie din mediul rural pot să profeseze și după împlinirea vârstei de pensionare. De exemplu, medicii care au peste 65 de ani pot să se angajeze în unitățile sanitare private. Totodată, aceștia își pot continua activitatea în unitățile sanitare publice cu deficit de personal medical sau în unitățile sanitare publice din zonele defavorizate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4957 secunde