Video În sfârșit, este oficial! Legea pentru combaterea ambroziei, promulgată

1071
În sfârșit, este oficial! Legea pentru combaterea ambroziei, promulgată - lege-ambrozie-1697024057.jpg
Oficial, a fost promulgată legea privind combaterea ambroziei de către președintele Klaus Iohannis. Potrivit noii legislații, proprietarii sau deţinătorii de terenuri trebuie să distrugă planta, până la data de 30 iunie a fiecărui an sau în termen de 15 zile de la primirea unui avertisment.

Legea de combatere a ambroziei ajustează termenele în care proprietarii sau deţinătorii de terenuri au obligaţia efectuării lucrărilor de întreţinere a terenurilor, raportat la perioadele de răsărire și înflorire a buruienii ambrozia. „În scopul distrugerii buruienii ambrozia şi al prevenirii răspândirii acesteia, proprietarii sau deţinătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole vor desfăşura periodic, în perioada cuprinsă între răsărirea acestei plante şi apariţia primelor inflorescenţe, respectiv cel târziu până la data de 30 iunie a fiecărui an sau în termen de 15 zile de la primirea unui avertisment din partea autorităţilor publice locale, lucrări de întreţinere a terenurilor prin smulgere, erbicidare sau alte lucrări şi metode specifice. Aceste măsuri se menţin până la sfârşitul perioadei de vegetaţie a buruienii ambrozia”, arată legea promulgată.

Actul normativ instituie posibilitatea de realizare a lucrărilor de către autorităţile administraţiei publice locale, la solicitarea şi pe cheltuiala persoanelor în sarcina cărora este stabilită obligaţiea. Modalitatea de plată a contravalorii prestaţiilor serviciilor de curăţare a terenurilor infestate cu buruiana ambrozia va fi stabilită de către autorităţile administraţiei publice locale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2678 secunde