Începe sezonul debranșărilor de la RADET

1425
6
Începe sezonul debranșărilor de la RADET - fond-1366219897.jpg

Articole de la același autor

Astăzi este ultima zi în care RADET le mai încălzește caloriferele constănțenilor, până la toamnă, când va veni din nou frigul. Este o ușurare pentru majoritatea locatarilor pentru că facturile la întreținere se vor micșora substanțial. Cei care au de efectuat diferite lucrări de modernizare sau reparații la instalația de încălzire sunt sfătuiți de reprezentanții RADET să le efectueze numai cu persoane autorizate. 

"RADET le recomandă proprietarilor de apartamente să apeleze numai la agenți economici autorizați în domeniu, care pot garanta calitatea lucrărilor. Atragem atenția că, în cazul înlocuirii instalațiilor interioare, executantul trebuie să respecte configurația proiectată și să respecte diametrul interior al țevilor conform fișei tehnice a imobilului", precizează purtătorul de cuvânt al RADET Constanța, Liliana Enache.

În curând va începe și sezonul debranșărilor. Cei care intenționează să renunțe la sistemul centralizat de încălzire trebuie să aibă mai întâi acordul vecinilor și să nu înregistreze datorii către RADET. Conform regulilor de anul trecut, consumatorii care vor să se debranșeze de la sistemul centralizat de încălzire trebuie să meargă la registratura regiei pentru a cumpăra o cerere tipizată necesară obținerii avizului de debranșare. Necompletarea tuturor datelor solicitate în anexele formularului, cât și neprezentarea documentelor necesare enumerate în procedura de debranșare atrag în con-secință neaprobarea cererii de deconectare ori debranșare.

Acordul vecinilor și fără datorii la RADET

Solicitantul trebuie să primească în prealabil aprobarea deconectării atât de la asociația de proprietari care convoacă adunarea generală, cât și de la vecinii cu care are pereți comuni. În baza acestor aprobări obținute, RADET va verifica dacă sunt îndeplinite cumulativ condițiile prevăzute de legile în vigoare și apoi va emite avizul favorabil.

"După avizarea favorabilă, solicitantul achită taxa de deconectare ori debranșare, stinge datoriile față de RADET și primește împreună cu asociația de proprietari un proces verbal de constatare a deconectării ori debranșării. Acest document permite modificarea suprafeței radiante din contract și certifică debranșarea legală. Taxele pentru eliberarea avizelor sunt afișate la casieriile RADET", explică reprezentanții RADET.

În 2012, aproximativ jumătate din cererile de debranșare nu au primit aviz favorabil, din diferite motive. Cu toate acestea, mulți constănțeni s-au debranșat singuri, ilegal, caz în care li se poate impune refacerea integrală a instalației.

În prezent, din cei aproximativ 310.000 de locuitori ai orașului Constanța, aproape 270.000 sunt racordați la sistemul de alimentare cu energie termică produsă centralizat.

Comentează știrea

SEIKO
18 aprilie 2013
o mie de conditii, dar ei nu sunt coproprietari...

RADET este un distribuitor de de servicii catre utilizatorii casnici, desi nu exista un contract cadru intre furnizor si beneficiar, ei au nesimtirea si tupeul sa-ti impuna o multime de conditii si taxe , dar in plus in formularul stufos impus de ei este specificat ca esti obligat sa le duci dovada racordarii la un sistem de incalzire individual. DAr aerul c onditionat cu incalzire nu este considerata sursa de incalzire. Pai tu proprietar ce drept mai ai in propriul tau apartament. Care este statutul juridic al RADT-ului intr-un contract de vanzare cumparare (act de proprietate) de au dreptul sa-ti impuna acest lucru, neexistnd nici o clauza juridica in acel contract in acest sens. Este o incalcare flagranta a dreptului la proprietate.. Procedura de debransare este una greoaie si anevoiasa care are rolul de a-l face pe proprietar sa renunte si in plus perioada este foarte scurtatinanad cont ca o luna jumatate teoretic astpti avizul lor... Asaca ceea ce este scris in articolul de mai sus este o apa de ploaie pentru cei ce doresc sa se debranseze, dar realitatea este alta. Nu mai vorbim de coloanele care trecprin proprietate unui cetatean sunt parte a unui operator comercial, dar fara a cere acordul [proiprietarului sau a plati vreo chirire, obligandu-l pe acesta sa accepte acest conpromis si in cazul in care s-a debransat trebuie sa platesca cota parte pentru cedare de energie. Intreabare: Ce vina au cetatenii, proprietarii pentru toate aceste incompetente tehnice RADET legiferate de catre parlament, si consiliu local, daca ei in 24 de ani de la schimbare formei de guvernare a statulul n-au reusit sa faca acest sistem eficient si flexibil???? Si de ce toti ceilalti agenti economici cu activitate in comercializarea si distributia de materiale si accesorii pentru instalatiile termice nu protesteaza pentru ca si ei sunt societati comerciale ca si RADET, acesta facandu-le concurenta neloaiala si protejata de catre STAT. Proprietarul unui apartament este detinatorul de drept si paote alege de la furnizorii de servicii fara ai fi impuse servicii obligatorii sau faraconsimtamantul acestuia. Doar traim intr-un stat democratic si nu dictatorial??????

Alex
18 aprilie 2013
!

Imi pun gaze, racordez caloriferele la centrala proprie, raman la radet platind doar pierderile...o fi o solutie buna?

ath
18 aprilie 2013
S-a copt prostia

Cand prostia infloreste iarna,tevile RADET-ului se scutura vara.A existat/exista un program national de reabilitare termica a locuintelor.Din cate stiu programul a fost initiat de Uniunea Europeana.Reabilitarea termica a unei locuinte inseamna ceva mai mult decat 5cm de polistiren pe fatada.Cheltuielile de reabilitare(inclusiv reabilitarea punctelor temice sau a CET-ului) se suportau de Guvern si de administratia locala(33% +33%).Nu a fost sa fie.Romanul a preferat sa danseze din buric.Acum este tarziu.Fiecare a procedat cum l-a taiat capul.Fatadele blocurilor arata ca la balci si incalzirea locuintei o face fiecare cum il taie capul.Din tot circul asta vom pierde toti.Vor pierde si cei care-si monteaza centrale proprii vor pierde si cei care raman la RADET. Incalzirea trebuie sa fie centralizata cel putin pe scara unui bloc sau pe intreg blocul daca este posibil.Tot balamucul asta va exploda intr-o zi dar atunci va iesi cu capete sparete.Pana atunci nu ne ramane daecat sa fredonam: "Uite marea, uite farul Vine, vine salvamarul! / Uite luna, uite barca /Mazăre arunca șapca..."

Coconas
18 aprilie 2013
Platim trantorii din RADET

Domnia si prostia se platesc, dar cine trebuie sa plateasca domnia si prostia directorilor fosti si actuali ai acestei societati falimentare. In anii 200 desi mergea pe deficit achizitionau bunuri, gen masini sediul din Badea Cartan cu iluminat exterior LED, iar prostii plateau. Desi in intersectia din Tomis III ieseau aburi zi noapte si pierderile erau colosale viata a mers inainte. Azi directorii dau din umeri cand ii intrebi de eficienta si performanta in schimb ameninta si interzic debransarile cat despre modernizare sau reabiltare termica..... Nu s-a auzit la RADET, ea consta in angajare de secretare, purtator de cuvant ... care sa te faca din papagal. INtrebarea este pana cand????

Ionescu
29 mai 2013
Abuzuri RADET

Este nepermis sa admitem la nesfarsit abuzurile RADET si interpretarile pe care acestia le dau legislatiei in vigoare. Cum isi pot permite sa IMPUNA un anumit tip de incalzire alternativa la RADET ..in special CENTRALA PE GAZ, daca se poate si sa interzica instalatiile tip AER CONDITIONAT si PANOURILE RADIANTE CU INFRAROSU...ce interese meschine se afla in spatele acestor sugestii..de ce se conditioneaza debransarea de un anumit tip de sistem achizitionat..de ce se incalca dreptul de propietate garantat de CONSTITUTIE ? De ce trebuie sa admitem asa ceva?.Libertatea de opinie, liberul consimtamant, decizia pesonala neconditionata de interesele locale trebuie sa primeze si trebuie respectata. NU VA LASATI CALCATI IN PICIOARE !!! Incapacitatea lor de a gestiona situatia preturilor mari la gigacalorie generate de cheltuielile RADET si CET trebuie sanctionata luand atitudine...TREZITI-VA CONSTANTENI !!!

elena
4 iunie 2013
greptul propretarului care este

ESTE NEVOIE SA NE UNIM TOTI PROPRIETARII,CARE VREM DEBRANSAREA,SI SA DAM IN JUDECATE PE HOTII RADETULUI ,INCLUSIV PE ACEST PRIMAR SI SEF CJP.NOI NU AVEM CONTRACTE INDIVIDUALE CU RADET,DECI HAIDETI CONSTATENI LA TRIBUNAL CU ACESTI HOTI.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5844 secunde