Inspectorii ITM vor să prevină afecțiunile musculo-scheletice

200
Inspectorii ITM vor să prevină afecțiunile musculo-scheletice - controaleitm2-1646939182.jpg

Articole de la același autor

Inspecția Muncii a stabilit ca în primul şi cel de-al treilea trimestru al anului vor avea loc, la nivelul întregii ţări, o serie de acțiuni de verificare a modului de identificare a riscurilor care provoacă afecțiuni musculo-scheletice (AMS). În acelaşi timp, sunt vizate şi măsurile pe care angajatorii le iau în vederea prevenirii acestora. În prezent, afecțiunile musculo-scheletice (AMS) reprezintă una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate legate de muncă, care afectează milioane de lucrători din întreaga Uniune Europeană și presupun cheltuieli de miliarde de euro din partea angajatorilor.

„Combaterea AMS contribuie la îmbunătățirea vieții lucrătorilor, dar este justificată și din punct de vedere economic. Având în vedere că afecțiunile musculo-scheletice continuă să fie una din cele mai frecvente probleme de sănătate profesională, este necesară intensificarea eforturilor de informare şi conștientizare cu privire la prevenirea lor.

Obiectivele acțiunii sunt diseminarea informaţiilor legate de prevenirea expunerii lucrătorilor la afecțiuni musculo-scheletice la diferite locuri de muncă; conștientizarea angajatorilor și a lucrătorilor cu privire la necesitatea implementării măsurilor de securitate și sănătate în muncă, în special a celor ce vizează prevenirea afecțiunilor musculo-scheletice. La acestea se adaugă conștientizarea lucrătorilor asupra riscurilor la care se expun, ca urmare a apariției afecțiunilor musculo-scheletice, dar şi controlul locurilor de muncă din domenii de activitate unde există riscul apariției afecțiunilor musculo-scheletice şi utilizarea unui nou instrument de control (chestionarul SLIC) pentru identificarea unor riscuri în mediul de muncă, care ar putea afecta securitatea şi sănătatea lucrătorilor”, a precizat şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanţa, Eugen Bola.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.554 secunde