ITM/70.000 de lei amenzi pentru muncă la negru

291
În perioada 14 - 16 mai 2012 a avut loc Campania Națională de control privind identificarea cazurilor de muncă fără forme legale, precum și verificarea respectării prevederilor legale referitoare la securitatea și sănătatea în muncă în activitatea desfășurată în domeniul Construcțiilor.

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă au verificat 25 angajatori din acest domeniu de activitate cu un număr total de 941 de angajați. Au fost descoperite 43 deficiențe și s-au aplicat 43 de sancțiuni din care 34 avertismente și nouă sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor fiind de 37.500 lei. A fost sistat un echipament de muncă - respectiv schela, care nu corespundea din punct de vedere al asigurării măsurilor de protecție colectivă (lipsă balustrade, platforme necorespunzătoare)

De asemenea, au fost depistați patru angajatori care practica muncă fără forme legale, cu un număr total de șapte persoane fără contract individual de muncă, care au primit cinci sancțiuni contravenționale în valoare de 70.000 lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2476 secunde