La cât timp după autorecenzare se emite dovada pentru obținerea zilei libere

715
La cât timp după autorecenzare se emite dovada pentru obținerea zilei libere - recensamant-1647885199.jpg

Articole de la același autor

Recensământul online al populaţiei şi locuinţelor a început pe 14 martie și se va încheia pe 15 mai. Salariaţii care vor alege să se autorecenzeze online vor primi o zi liberă de la angajator. Dovada autorecenzării online se va realiza prin prezentarea codului de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării. 

Potrivit Antena3.ro angajatorii sunt obligați să le acorde salariaților o zi liberă, plătită, dacă aceştia prezintă dovada completării formularului online în prima etapă a recensământului populației.

Codul va fi generat automat de aplicaţia informatică pentru fiecare formular individual transmis către baza de recensământ.

„La şapte zile după ce a completat formularul de recensământ, persoana care s-a autorecenzat va primi un cod în baza căruia va putea primi zi liberă de la locul de muncă, indiferent dacă este public sau privat", a declarat preşedintele Institutului Naţional de Statistică (INS), Tudorel Andrei.


procesului de autorecenzare, respectiv completarea integrală a chestionarului.

După validare, pentru chestionarele validate din punct de vedere al corectitudinii și completitudinii se eliberează certificatul de confirmare (dovada autorecenzării). În caz contrar, pentru chestionarele nevalidate din punct de vedere al corectitudinii și completitudinii, când persoana va accesa platforma respectivă, va găsi un mesaj prin care i se va comunica faptul că nu a fost validat chestionarul și se consideră că autorecenzarea nu a fost efectuată.

Accesarea Certificatului de confirmare/dovezii de autorecenzare (sau de infirmare pentru cele care nu trec de validare) se va putea face în baza CNP-ului, inclusiv de către angajator în cazul în care acesta va dori să verifice.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 13 Martie 2022
Stire din Actual : De mâine începe autorecenzarea
Pagina a fost generata in 0.5718 secunde