Ligia Deca, dată în judecată de studenți pentru că transportul în comun nu este încă decontat

192
Ligia Deca, dată în judecată de studenți pentru că transportul în comun nu este încă decontat - gethumbnew-1696597716.jpg

Articole de la același autor

Liga Studenţilor (LS) Iași a depus plângere penală împotriva ministrului Educaţiei, Ligia Deca, pe care o acuză că blochează reducerile la transportul local în comun.


Ministrul este acuzat de abuz în serviciu pentru faptul că amână de peste trei luni elaborarea şi adoptarea metodologiei prin care studenţii să beneficieze de reducerea de 90% la transportul local în comun reglementată de noua lege a învăţământului superior, blocând totodată şi alocarea de fonduri către universităţi, astfel încât studenţii sunt obligaţi să-şi achiziţioneze titlurile de călătorie la preţ întreg de la operatorii de transport public local.


„Deşi unele universităţi şi unităţi administrativ-teritoriale au început, din fonduri proprii, să suplimenteze doar parţial plata abonamentelor, asta nu suplineşte obligaţia Ministerului Educaţiei de a finanţa, în conturile universităţilor, plata pentru transportul local în comun al studenţilor. Pe vechea Lege a Educaţiei nr. 1/2011 studenţii beneficiau de o reducere de 50% la toate titlurile de călătorie la transportul local în comun, subvenţia fiind suportată de către autorităţile locale. În prezent, titlurile de călătorie reduse cu 50% pentru studenţi nu mai pot fi achiziţionate de la niciun operator de transport public local”, spune LS Iaşi într-un comunicat.


Studenţii beneficiază de o reducere de 90%, însă fondurile trebuie alocate uni-versităţilor de către Ministerul Educaţiei.


Studenții însă acuză că în trei luni de la publicarea legii nu au fost aplicate nor-mele metodologie şi nici nu a fost făcută vreo alocare bugetară. Astfel, unele universităţi au început să finanţeze parţial aceste abonamente, din fonduri pro-prii, fără să aibă vreo obligaţie legală în acest sens, notează b1tv.ro


„La propunerea Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România, structură federativă pe care chiar doamna Ligia Deca a condus-o şi a năşit-o, Ministerul Educaţiei, respectiv PSD, PNL şi UDMR, prin noua lege, au lăsat toţi studenţii din România la început de an universitar fără posibilitatea reală de a beneficia de reduceri la transportul local în comun, dreptul de reducere 90% fiind în momentul de faţă doar pe hârtie. 


Sperăm că doamna Deca este mulţumită de problemele pe care le-a creat studenţilor consultându-se doar cu reprezentanţii organizaţiei pe care a prezidat-o şi ignorând orice altă organizaţie în procesul de consultare cu privire la legea învăţământului superior! 


A venit timpul să răspundă juridic şi politic pentru dorinţa ei de monopol asupra societăţii civile din zona ei de educaţie şi pentru greşelile făcute din pura ignorare a vocilor critice! Datorită caracatiţei de asociaţii pe care a ajuns să o controleze doamna Deca, Liga Studenţilor rămâne singura organizaţie studenţească care a criticat deschis proiectul România Educată şi care s-a opus constant noilor modificări legislative”, a declarat Toma Tătaru, preşedintele Ligii Studenţilor Iaşi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8057 secunde