Universitatea "Ovidius" îşi doreşte ca studenţii să aibă perspective mai bune de angajare în Constanța

387
Universitatea

Articole de la același autor

Universitatea „Ovidius” din Constanța (UOC) a organizat vineri, 5 mai, o întâlnire cu reprezentanții mass-media, în noul amfiteatru al Facultății de Medicină, din corpul B al campusului, ocazie cu care rectorul instituţiei, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu, a prezentat principalele realizări, dar şi probleme cu care se confruntă.

La ora actuală, în universitatea de la malul mării învaţă un număr de 17.511 studenţi, cărora li se adaugă 391 doctoranzi, 1.368 rezidenţi şi 1.097 studenţi străini. Şi, da, se doreşte atragerea cât mai multor studenţi străini, doar că trebuie identificate zone de interes pentru ei, în afară de Facultăţile de Medicină şi Medicină Dentară. Conducerea UOC a precizat că instituţia are un buget anual de 190 de milioane lei, din care 115 milioane lei (61%) reprezintă finanţarea Ministerului Educaţiei. Aceşti bani sunt folosiţi mereu pentru îmbunătăţirea condiţiilor de studiu, proiecte, diverse investiţii, toate în scop educaţional.

Dintre proiectele importante amintim „Îmbunătățirea capacității autorității publice centrale în domeniul protecției mediului marin în ceea ce privește monitorizarea, evaluarea, planificarea, implementarea și raportarea cerințelor stabilite în Directiva Cadru Strategia Marină și pentru gospodărirea integrată a zonei costiere”. De asemenea, se au în vedere investiții de mare amploare. Una dintre acestea este şi noul cămin, în valoare de trei milioane de euro, cu o capacitate de 160 de locuri de cazare, al cărui termen de finalizare este luna august 2023. Printre alte investiții finalizate cu care universitatea se mândreşte este şi noul amfiteatru de la Facultatea de Medicină, care are, acum, în dotare laboratoare moderne, două săli amfiteatru de câte 200 de locuri, un teren de padel, dotat cu cele mai noi echipamente, inclusiv un sistem de iluminare LED de înaltă performanță, panouri vitrate și o suprafață de joc de calitate superioară ce oferă rebound și traiectorie optimă a mingii. De asemenea, proiectul „Dezvoltarea și dotarea campusului profesional integrat pentru învățământul dual preuniversitar și universitar „Ovidius
Engineering Hub” a reprezentat o prioritate, dar cel mai important este că UOC a primit gradul de încredere ridicat din partea Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), în vara anului trecut. Rectorul a adăugat că universitatea face parte din Consorțiul „Universitaria”, alături de alte instituţii de învăţământ superior de prestigiu din ţară. La capitolul probleme, conducerea UOC îşi doreşte să schimbe unele mentalități şi speră ca studenţii să aibă pe viitor perspective mai bune de angajare în Constanța şi să nu mai fie nevoiţi să îşi găsească de muncă în alte judeţe ale ţării. Referitor la terenul din zona Ovidius Park, şi aici sunt proiecte care vizează amplasarea de locuri de relaxare, amfiteatre în aer liber, terenuri de sport, biblioteci etc.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6121 secunde