Localitatea Țepeș Vodă are acces limitat la apa potabilă

112
Localitatea Țepeș Vodă are acces limitat la apa potabilă - seceta-1659013620.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanţii RAJA SA precizează că, din cauza secetei accentuate din ultima perioadă, s-a înregistrat o creștere a consumului de apă potabilă la nivelul sistemelor centralizate operate de către regie, în special în zonele rurale. Totodată, la nivelul unor captări de apă subterană se constată scăderea nivelelor hidrostatice și hidrodinamice, precum și a debitelor de apă captate. În acest context, datorită cerinței crescute de apă la nivelul zonelor de aprovizionare, nu se poate acumula în rezervoarele de stocare suficientă apă pentru a asigura furnizarea în regim continuu. Pentru a permite refacerea rezervei de apă înmagazinată în rezervoare se impune sistarea periodică a furnizării de apă în rețeaua de distribuție.

În această situație se află sistemul centralizat de alimentare cu apă din localitatea Țepeș Vodă, din comuna Siliștea, județul Constanța, motiv pentru care, începând cu data de 29 iulie, RAJA SA se află în neplăcuta situație de a restricționa temporar accesul la apă, respectiv de a furniza apă potabilă după un program zilnic. Astfel, abonații din localitatea Țepeș Vodă vor avea apă potabilă la robinete doar în intervalele orare 6.00 - 10.00 și 18.00 - 22.00.

„În vederea evitării eventualelor efecte negative cauzate de lipsa apei în anumite intervale orare, recomandăm utilizatorilor afectați să-şi creeze rezerve de apă potabilă pentru perioada de întrerupere. Amintim consumatorilor din zona afectată că folosirea apei în alte scopuri decât cel menajer duce la o creștere a consumurilor peste capacitatea maximă instalată a sistemelor de alimentare cu apă, ceea ce determină dificultăți în asigurarea în regim continuu a apei. Recomandăm cetățenilor din localitate să utilizeze responsabil apa potabilă, cu prioritate pentru băut, nevoi igienico-sanitare și casnice, evitarea risipei de apă și accentuarea reutilizării apei pentru nevoi gospodărești (dacă este posibil). Pentru a putea face față secetei care este tot mai accentuată, este, de asemenea, foarte important ca în această perioadă să se evite folosirea apei potabile în scop agricol și pentru grădinărit. Apa trebuie folosită cu responsabilitate, strict pentru consum propriu și în scop menajer”, au precizat reprezentanţii companiei de apă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.514 secunde