Loteria Română se implică în procesul de donare de sânge

101
Loteria Română se implică în procesul de donare de sânge - donaresange-1669103416.jpg

Articole de la același autor

O campanie de informare şi promovare a importanţei donării benevole de sânge este desfăşurată de Loteria Română, în parteneriat cu Institutul Naţional de Transfuzie Sanguină "Prof Dr CT Nicolau", arată Agerpres. Parteneriatul încheiat între CN "Loteria Română" SA şi Institutul Naţional de Transfuzie Sanguină "Prof Dr CT Nicolau" are drept scop derularea unei campanii care să vină în sprijinul creşterii numărului donatorilor de sânge, prin informarea şi promovarea necesităţii donării benevole de sânge.

"Nevoia de sânge este o realitate cunoscută care nu poate fi ignorată. Loteria Română se alătură prin această campanie tuturor celor care înţeleg importanţa donării de sânge pentru salvarea altor vieţi, care este mai mult decât un gest, este totul pentru semenii noştri", a afirmat Ionuţ-Valeriu Andrei, Director General CN "Loteria Română" SA.

Conform sursei citate, sângele donat poate trata în fiecare an un milion de pacienţi. În România, colectarea de sânge care să asigure autosuficienţa este o problemă de actualitate permanentă. La nivel naţional numărul de donatori este încă foarte redus în comparaţie cu statisticile europene care arată că 2,5% din populaţia cu vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani ar putea asigura autosuficienţa dacă ar dona în mod regulat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.291 secunde