Acţiune de donare de sânge în localitatea 23 August

258
Acţiune de donare de sânge în localitatea 23 August - centrujpg2-1661346302.jpg
Centrul Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) Constanţa, împreună că Primăria 23 August organizează sâmbătă, 27 august, între orele 8.30- 13.30, o nouă acţiune de donare de sânge. Aceasta va avea loc

la sala de sport din localitate, aici fiind aşteptate toate persoanele sănătoase din zonă, dar şi din localităţile învecinate, care care doresc să îi ajute pe pacienţii care au nevoie de tratament transfuzional. Pe această cale, reamintim că pot dona sânge persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită virală de tip B sau C, tuberculoză, sifilis, malarie, infecţie HIV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă, boli autoimune etc.

Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverinţă din care să reiasă că nu sunt în evidenţă cu boli de inimă, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge. De precizat că nu se recomandă consumul de băuturi alcoolice cu trei zile înainte de donare. În ziua donării, însă, se recomandă un mic dejun uşor (sandwich-uri, fructe, lactate) şi minim 500 ml lichide.

La final, persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază de şapte tichete de masă pentru produse alimentare, o zi liberă, în ziua donării. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6121 secunde