Lucrări de modernizare a infrastructurii pietonale în cartierele constănțene

318
Lucrări de modernizare a infrastructurii pietonale în cartierele constănțene - x-infrastructura-pietonala-2-1698403163.jpeg

Articole de la același autor

În această perioadă, Primăria Municipiului Constanța continuă programul de modernizare a infrastructurii pietonale din zonele rezidențiale. Astfel, echipele Confort Urban desfășoară o serie de lucrări de recondiționare a trotuarelor pe strada Ștefan cel Mare, pe tronsonul delimitat de strada Atelierelor și strada Avram Iancu. Trotuarele au fost decopertate total, s-au înlocuit bordurile cu unele noi și a fost stabilizat terenul pentru a se putea fi montate pavele pe strat suport de nisip. De asemenea, au fost construite casete pentru spații verzi în care vor fi plantați arbori.

În același timp, au loc în oraș și alte lucrări de reabilitare a suprafeței pietonale, o parte dintre acestea fiind realizate pe strada Badea Cârțan. Aici, au fost decapate suprafețele pietonale, s-au înlocuit bordurile, terenul a fost stabilizat prin așternerea de piatră și se montează pavele pe strat suport de nisip. În cartierul Palazu Mare, continuă lucrările pe strada Sentinelei, unde se scot dalele din beton de pe trotuare, vechi de peste 30 de ani. De asemenea, scările de acces spre plaja Modern, din zona străzii Vasile Alecsandri, sunt recondiționate prin adăugarea unor confecții metalice după care se va așterne armătura și sunt returnate treptele cu beton. Pe bulevardul Mamaia, în schimb, se lucrează la reamenajarea suprafeței pietonale la intersecția bulevardului Aurel Vlaicu cu bulevardul Mamaia. În această zonă se reconfigurează tronsonul prin construirea definitivă a sensului giratoriu, se refac trotuarele prin înlocuirea bordurilor, se montează pavele noi și sunt amenajate spații verzi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4129 secunde