Lucrările de modernizare a infrastructurii pietonale continuă în alte zone din oraş

303
Lucrările de modernizare a infrastructurii pietonale continuă în alte zone din oraş - x-modernizare-1705499060.jpeg

Articole de la același autor

La acest moment, programul de modernizare a infrastructurii pietonale acoperă mai multe străzi din Constanța. Potrivit Primăriei Constanţa, se intervine pe bulevardul Mamaia, între străzile Soveja și Turda, pe noul tronson care a intrat în reabilitare, se decapează trotuarele și se înlocuiesc bordurile. Aici, suprafețele pietonale vor fi reamenajate cu pavele moderne, iar calitatea zonei de spațiu verde va fi îmbunătățită. În plus, scuarul median va fi reconfigurat, pentru a fi create noi breșe de întoarcere pe fiecare sens de mers, urmând ca la final să fie reabilitate suprafețele carosabile prin frezarea stratului de uzură și așternerea unui asfalt de tip MASF, rezistent la traficul greu și intens.

În cartierul Palas, pe strada Mureșului, se montează borduri noi, iar suprafețele trotuarelor sunt consolidate prin așternerea unui strat de piatră. Trotuarele vor fi recondiționate cu un strat nou de asfalt și vor fi construite casete pentru spații verzi în care vor fi plantați arbori și arbuști ornamentali.

Şi lucrările de modernizare a Parcului Tăbăcărie continuă cu refacerea aleilor din interiorul acestuia și din zona de promenadă de pe malurile lacului. Bordurile sunt înlocuite, iar aleile pietonale vor fi finisate cu diferite pavaje dispuse într-o structură dinamică şi de-a lungul lor se vor instala elemente de mobilier urban. Pe aleea Albatros, în zona Școlii Gimnaziale nr. 40, se reabilitează locul de joacă și zonele de acces. Alte lucrări de amenajare a zonelor destinate circulației pietonilor au loc și pe strada Dafinului din cartierul Anadalchioi, unde se construiesc noi parcări. De asemenea, pe bulevardul Mamaia, se lucrează la reamenajarea suprafeței pietonale în dreptul sensului giratoriu de la intersecția cu bulevardul Aurel Vlaicu. În această zonă se reconfigurează tronsonul, prin refacerea scuarului median.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3172 secunde