USR Constanţa reacţionează la proiectul Şoselei de Coastă! „Un măr otrăvit înainte de alegeri”

652
USR Constanţa reacţionează la proiectul Şoselei de Coastă! „Un măr otrăvit înainte de alegeri” - fond-usr-reactie-1705500344.jpg

Articole de la același autor

După ce liderul consilierilor locali PSD din Constanţa, Costin Răsăuţeanu, a propus un proiect care prevede construirea unei şosele de coastă în oraşul de la malul mării, iată că a venit şi prima reacţie din partea USR. Liderul USR Constanţa, Stelian Ion, a avut o reacţie acidă la auzul acestei veşti şi nu s-a ferit să îşi spună părerea pe pagina sa oficială de Facebook.

„După trei ani de combinații cu PNL, timp în care au mai cumpărat câte o bucată de plajă de la Chițac, au mai votat câte un PUZ pentru băieții cu relații la partid, pesediștii constănțeni scot de la sertar proiectul șoselei de coastă, acel proiect gândit inițial de Ceaușescu, preluat de Mazăre și pe care PSD îl flutură din nou în scop electoral, cu 9 luni înainte de alegeri.

Interesele imobiliare în zonă sunt colosale, însă constănțenii nu asta îşi doresc, pentru că majoritatea constănțenilor realizează că proiectul șoselei de coastă nu este decât un măr otrăvit care va fi un argument pentru construirea unor blocuri pe taluz. Atât locuitorii orașului, cei din zonă, cât și studiile sociologice pe care le-am efectuat ne arată că majoritatea vrea o promenadă, o zonă verde și pietonală, nu o șosea deschisă traficului rutier în buza plajei.

Încă din 2020, propunerea USR era de a amenaja în zona de coastă cuprinsă între plaja Modern și Pescărie o promenadă, cu alei și piste pentru biciclete, care să le ofere constănțenilor și turiștilor posibilitatea de a se plimba pe malul mării, respirând aer curat, fără să fie stresați de autoturisme, de zgomotul și de noxele lor. Proiectul propus de noi ar putea facilita și accesul pietonal spre promenadă și spre plajă, pe mai multe tronsoane, pe toată lungimea promenadei.

Realizarea studiului de fezabilitate pentru proiectul promenadei a fost inclusă chiar în bugetul de anul trecut. Dacă PNL și Chițac nu i-ar fi trădat pe constănțeni, proiectul ar fi fost tot mai aproape de realitate. Însă Vergil Chițac și-a reconfigurat traseul și, după lungile discuții pe teme imobiliare purtate cu șeful PSD Constanța, a renunțat la proiect. Mai mult, chiar a plusat pe interesele imobiliare pe care pesediștii le au în zonă. Amintesc că în 2022, consilierii USR au reușit să împiedice unul dintre cele mai nocive proiecte inițiate de primarul PNL: construirea unei artere rutiere pe taluzul plajei Modern, ce ar fi reprezentat începutul dezastrului și un paradis pentru rechinii imobiliari. Singurii care au votat pentru concretizarea abominabilului proiect au fost, bineînțeles, consilierii PSD.

În perioada următoare trebuie purtată serios în spațiul public această discuție. Putem înfrumuseța orașul sau îl putem sluți mai mult, în goana nebună a unora doar după profit. Un lucru este cert: zona are un potențial enorm, ne poate ajuta orașul, sau îl poate mutila definitiv, îmbogățind peste măsură aceiași pesediști și băieți cu relații care au prăduit orașul vreme de 20 de ani”, a spus Stelian Ion.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5982 secunde