Viitorul, văzut de medicii de la Cernavodă

Mai bine secție a Spitalului Județean, decât azil de bătrâni

1754
Mai bine secție a Spitalului Județean, decât azil de bătrâni - 776ba4195839c49aea8c43632921cff7.jpg

Articole de la același autor

Angajații Spitalului Orășenesc Cernavodă s-au strâns, ieri după-amiază, în curtea unității sanitare, într-un protest împotriva planului Ministerului Sănătății de a transforma spitalul în cămin de bătrâni. Pe de o parte, oamenii sunt nemulțumiți, căci decizia îi va afecta pe pacienți (spitalul este singura unitate sanitară din zonă). Sunt însă și speriați că ar putea să-și piardă locurile de muncă. Ministerul a promis că vor fi repartizați la alte unități sanitare, dar salariații sunt conștienți că distanța prea mare îi va împiedica să păstreze respectivele job-uri.
Protestatarii au anunțat că vor transmite o interpelare Organizației PDL Cernavodă, pentru a afla care este poziția lor vizavi de planurile Ministerului Sănătății și demersurile pe care le vor face. La manifestare au fost prezenți și primarul Mariana Mircea și viceprimarul Floriean Hristea; aceștia au fost de acord că transformarea spitalului în azil nu se justifică. Mai degrabă, ne-a declarat dr. Andrei Andrei, managerul spitalului, ar putea fi acceptată transformarea spitalului în secție exterioară. "Soluții există. Se poate să rămâne în actuala formulă, dacă vom reuși să încheiem contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. Sau am putea să devenim secție exterioară a Spitalului Județean Constanța. Mai degrabă a acestui spital, decât a Spitalului Medgidia", a subliniat managerul. De altfel, în localitate există deja un azil, care nici măcar nu este ocupat în totalitate.
Intenția angajaților era ca protestul să continue cu un miting prin centrul orașului Cernavodă. "Nu s-a mai făcut miting, pentru că nu s-a obținut autorizația de la primărie. Nu înseamnă însă că s-a renunțat, se va organiza un miting vineri", ne-a declarat dr. Andrei Andrei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 20 Ianuarie 2011
Stire din Social : "Nu vă bateți joc de noi!"
Marţi, 01 Februarie 2011
Stire din Politică-Administrație : Port turistic la Cernavodă
Pagina a fost generata in 0.5857 secunde