Mara Calista (PNL): Legea anti-viol a primit raport favorabil în comisia juridică a Camerei Deputaţilor

336
Mara Calista (PNL): Legea anti-viol a primit raport favorabil în comisia juridică a Camerei Deputaţilor - calistamara-1686161310.jpg

Articole de la același autor

Deputata Mara Calista (PNL) a declarat miercuri că legea anti-viol a primit raport favorabil în comisia juridică a Camerei Deputaţilor şi au reuşit să împingă consimţământul la 16 ani, deci tot ce este sub 16 ani este încadrat la categoria viol. Ea a precizat că speră ca săptămâna viitoare să se dea votul în plen, Camera Deputaţilor fiind for decizional.


„Am avut-o astăzi în comisia juridică, din nou a plecat raportul către plen, sper că am găsit toată deschiderea şi dorinţa pentru a trece. Proiectul a trecut cu două abţineri, în rest voturile au fost favorabile, sper ca săptămâna viitoare să avem pe ordinea de zi acest proiect de lege, suntem camera decizională”, a spus Calista.


Ea a precizat despre tergiversarea adoptării proiectului timp de un an de zile, în Camera Deputaţilor, că au existat mai multe argumente şi disensiuni în ceea ce priveşte vârsta de 14 sau 16 ani pentru consimţământ, precizează Prima News.


„Astăzi am reuşit şi am împins consimţământul la 16 ani, deci tot ce este sub 16 ani este încadrat la categoria viol. Au existat argumente pe partea culturală, că aşa îşi căsătoresc fiicele, fiii, argument care astăzi nu a mai contat pentru că votul a fost covârşitor”, a explicat deputata PNL.


Mara Calista a menţionat că a existat o implicare mare a societăţii civile, iar amendamentele propuse de aceasta, în mare parte au fost adoptate.


De asemenea, prin iniţiativa legislativă, autorii au inclus un nou criteriu al vulnerabilităţii minorului victimă, situaţia precarităţii sale economice sau sociale, având în vedere numeroasele cazuri de abuzuri şi exploatare sexuală împotriva copiilor defavorizaţi, din familii foarte sărace, care practică cerşetoria sau prostituţia sub ameninţarea agresorilor, care nu au un domiciliu ori o reşedinţă stabilă sau care se află în diverse centre sau adăposturi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4933 secunde