Trei minori au distrus zeci de mașini, în zona Casei de Cultură din Constanța. Iată ce pedepse au primit

3676
1

Articole de la același autor

Zeci de mașini din zona Casei de Cultură a municipiului Constanța au fost sparte într-o singură noapte. Făptașii au luat la rând autoturismele, au spart geamurile, iar din interior au sustras orice le-a picat în mână. Ancheta Poliției a stabilit că autorii au fost trei minori: unul de 13 ani, care nu răspunde penal, vărul acestuia, de 14 ani, iar „capul răutăților” a fost un adolescent de 17 ani, care s-ar fi ales și cu cea mai mare parte a lucrurilor furate.

Mai mulți locuitori din zona Casei de Cultură a municipiului Constanța au avut parte de o surpriză neplăcută, în vara anului trecut. Mai precis, în noaptea de 14 spre 15 iunie 2022, zeci de locuitori din zona respectivă au constatat că le-au fost sparte autoturismele; în unele cazuri, din interiorul acestora au fost sustrase sume de bani infime – 15 sau 20 de lei, articole vestimentare sau dispozitive electronice, iar în alte cazuri, hoții nu au sustras nimic, doar au cauzat pagube. Concret, după cum au constatat polițiștii de la Secția 3, chemați la fața locului după ce două persoane vătămate au depus plângeri penale, suspecții au luat la rând autoturismele din zonă și, profitând de protecția întunericului, au folosit obiecte contondente pentru a sparge geamurile laterale.



Ancheta derulată de polițiști a stabilit că autorii erau trei minori: unul de 17 ani, zis „Blondu”, care a fost ajutat de doi verișori, unul de 14 și unul de 13 ani, care îi țineau de pază în timp ce el spărgea geamurile portierelor, cu ajutorul unui ciocan. Audiați, minorii de 13 și 14 ani au recunoscut comiterea faptelor, spunând că „Blondu a spart 11 – 12 autoturisme în acea noapte, neputând preciza marca acestora, folosindu-se de un obiect de culoare roșie, pe care îl ținea ascuns în mâneca bluzei”. „Minorul își amintește faptul că dintr-un autoturism acesta a sustras o tabletă, pe care și-a însușit-o. În urma acestor spargeri, Blondu avea buzunarele pline. La final, mai exact în jurul orei 4.00, această persoană le-a oferit câte 6 lei, cu scopul de a-și cumăra un suc și ceva de mâncare”, se precizează în cuprinsul dosarului penal ajuns pe rolul Judecătoriei Constanța, potrivit rejust.ro. Ulterior, pe parcursul audierilor, minorii au afirmat că de fapt, după spargeri, Blondu le-a cumpărat câte un energizant și un corn. De asemenea, cei doi minori le-au spus polițiștilor că îl știau pe adolescentul respectiv pentru că în trecut i-a pus să cerșească, iar dacă se împotriveau, îi bătea.



Audiat la rândul lui, tânărul de 17 ani a încercat să dea vina pe ceilalți doi minori, spunând că obiectul folosit la spargeri era al acestora, că nu-și amintește cu certitudine cine spărgea geamurile și că la final nu și-a însușit nicio sumă de bani și niciun bun. „În privinţa modului de acţiune a precizat că el doar spărgea geamurile, iar ceilalți doi minori se întindeau prin geamul spart şi căutau bunuri”, a mai reținut instanța de judecată. Ulterior, a recunoscut că din câteva autoturisme a sustras sume de 15 sau 20 de lei.



Analizând probele, cât și faptul că inculpații nu au antecedente penale și prezintă un „comportament infracțional mediu” – adolescentul de 17 ani fiind și consumator ocazional de etnobotanice -, magistrații Judecătoriei Constanța au hotărât să-i condamne pe cei doi adolescenți cu vârste peste 14 ani la măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice, pentru o perioadă de șase luni, sub coordonarea Serviciului de Probațiune Constanța. Decizia nu este definitivă, poate fi atacată cu apel la instanța superioară. 



Comentează știrea

Vasile
18 februarie 2023
Balastul societatii contemporane !!!

Cum ii educa / reeduca societatea pe acesti tineri ? Imposibil de raspuns. Infractorii de azi, infractorii de maine !!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3997 secunde