Mare atenție! Crenvurști de porc cu până la 11 E-uri și doar 10% carne de porc
Articole de la același autor
Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor a rezultat că procentul de carne de porc este cuprins între 10 și 93% din compoziția produsului.
Există și produse care sunt comercializate sub denumirea „Crenvurști carne de porc”, însă primul ingredient din listă este carnea de pui. Carnea de porc se află pe a patra poziție în lista ingredientelor.
Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în crenvurștii de porc, aceștia variază numeric între două și 11.
Însă, din punct de vedere al produselor ce conțin aditivi alimentari regăsiți frecvent situația se prezintă astfel: 100% dintre produsele studiate au avut în componență nitrit de sodiu (E250); 84.21% dintre produsele studiate au avut în componență difosfat de sodiu (E450); 84.21% dintre produsele studiate au avut în componență acid asorbic (E300); 57.89% dintre produsele studiate au avut în componență carmina (E120).