Marius Budăi, noi detalii despre ajutorul financiar de 700 de lei

156
Marius Budăi, noi detalii despre ajutorul financiar de 700 de lei - marius-1656513580.jpg
Marius Budăi - ministrul Muncii a dat, miercuri, noi detalii despre ajutorul financiar în valoare de 700 de lei. Potrivit ministrului, a

început tipărirea taloanelor de pensie aferente lunii iulie, care conțin ajutorul financiar de 700 de lei de la Guvern, potrivit Realitatea.net


„A început tipărirea taloanelor de pensie aferente lunii iulie, care conțin ajutorul financiar de 700 de lei, care se acordă pensionarilor cu venituri de până la 2.000 de lei. De vineri începe și efectuarea plăților”, a anunțat Marius Budăi.

Ajutorul financiar de 700 de lei se acordă o singură dată, în luna iulie, acelor beneficiari ai căror venituri lunare cumulate sunt mai mici de 2.000 de lei.

Conform sursei citate, pentru acordarea acestui ajutor sunt luate în calcul unele categorii de venituri, respectiv: pensiile din sistemul public de pensii şi din sistemele neintegrate sistemului public de pensii, care se plătesc în luna iulie 2022, precum şi venituri din drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, care se plătesc în luna iulie 2022 prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale.

Totodată, sunt luate în calcul veniturile din indemnizaţia socială pentru pensionari, veniturile din salarii şi asimilate salariilor, realizate în luna aprilie 2022.

Totodată, în cazul persoanelor care beneficiază de pensie de urmaş, ajutorul financiar se acordă fiecărui urmaş în parte.

Ajutorul financiar se acordă în cuantumul integral de 700 de lei, chiar dacă veniturile plătite în luna iulie sunt aferente unei fracţiuni din luna iulie 2022.


Pagina a fost generata in 0.6047 secunde