Medicii nu sunt sac de box. Reacția Colegiului Medicilor în cazul doctoriței bătute la Fetești

306
Medicii nu sunt sac de box. Reacția Colegiului Medicilor în cazul doctoriței bătute la Fetești - medic-1661520941.jpg

Articole de la același autor

Colegiul Medicilor a reacționat, printr-o scrisoare deschisă, după cazul doctoriței care era a fost lovită de un pacient nervos, în timp ce făcea de gardă la Spitalul Municipal din Fetești. Forul tutelalar al meridicilor a atras atenția că nu personalul trebuie să suporte efectele lipsurilor din sistem. 


Colegiul Medicilor a transmis vineri o scrisoare deschisă cu titlul „Medicii nu sunt sac de box...pentru nimeni!’’, semnată de prof. dr. Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor:

„Stimată opinie publică,

Medicul și pacientul, medicul și societatea, suntem la fel.

Relația dintre medic și pacient trebuie să se bazeze pe respect reciproc, iar medicul, în exercitarea profesiei sale, bineînțeles că trebuie să manifeste profesionalism, empatie și corectitudine.

Dar nu putem asista impasibili și nu este normal, reprezintă chiar o infracțiune, să agresezi cadre medicale. Pe de altă parte, bineînțeles, medicul trebuie să-și trateze pacienții cu maximum de profesionalism, corectitudine și seriozitate.

(...)

Nu trebuie uitat, însă, că medicii sunt oameni dedicați sănătății și cu toții dorim salvarea vieții! Citește mai departe


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 02 Septembrie 2015
Stire din Sănătate : Medicii de familie, reuniți la Mamaia
Pagina a fost generata in 0.6562 secunde