Mii de contribuabili scapă de plata CASS

285
Mii  de contribuabili scapă  de plata CASS - platacass-1438528756.jpg
Șapte categorii de contribuabili vor beneficia de anularea contribuției de asigurări sociale de sănătate (CASS) datorată începând cu anul 2012 și până în prezent.

Cei care au plătit deja contribuția la Fisc vor putea solicita restituirea ei și își vor primi banii înapoi, dacă nu au alte datorii către bugetul de stat.

Conform Legii nr. 225/2015, persoanele fizice care beneficiau de calitatea de asigurat fără plata CASS și au efectuat plata acestei contribuții ca urmare a deciziilor de impunere emise și comunicate de ANAF vor avea dreptul la restituirea sumelor achitate.

Anularea CASS vine în condițiile în care mii de minori au primit decizii de impunere pentru plata de contribuții sociale de sănătate pentru veniturile obținute din dobânzile realizate pentru alocațiile primite de la stat și pe care nu le-au ridicat din conturile bancare.

Conform avocatnet.ro, situația a venit pe fondul unor prevederi neclare din Codul fiscal, care nu excludeau în mod specific de la plata CASS persoanele care beneficiază de asigurare de sănătate fără plata contribuției, cum sunt, spre exemplu, toți tinerii de până în 18 ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 21 Iulie 2015
Stire din Economie : ANAF a blocat conturile TVR
Pagina a fost generata in 2.1559 secunde