Cum era fentat Fiscul de mafia medicamentelor

231
Cum era fentat Fiscul de mafia medicamentelor - cumfentafisculmafia3-1438352762.jpg

Articole de la același autor

Direcția Generală Antifraudă Fiscală a efectuat în lunile martie și aprilie 2015 verificări asupra documentelor prezentate de unele societăți comerciale având ca domeniu de activitate producția și distribuția de medicamente, se arată într-un comunicat de presă. S-a constatat că, în perioada 1 ianuarie 2013 – 31 decembrie 2014, acestea au desfășurat relații comerciale cu diverși furnizori - societăți de turism, de la care au achiziționat pachete de servicii pentru anumite persoane, în special medici, cu privire la care există suspiciuni că au reprezentat în fapt recompensări aferente sprijinului acordat pentru administrarea către pacienți a produselor pe care le comercializează.

S-a constatat că au fost înregistrate în evidența contabilă facturi reprezentând contravaloarea unor prestări de servicii turistice - participarea la diverse evenimente, conferințe, congrese în țară sau străinătate sau organizarea unor astfel de conferințe - persoanele participante fiind în principal personal medical. Unele dintre evenimentele facturate nu s-au realizat în fapt (spre ex. deplasări la Ottawa, San Diego, Brașov, Iași, Sibiu) sau a fost doar decontarea unor deplasări cu scop turistic (Paris, Las Vegas).

Facturile înregistrate în evidența contabilă de către producătorii și distri-buitorii de medicamente au fost emise de societățile de turism în baza unor documente justificative fictive, în baza cărora acestea au beneficiat de dreptul de deducere a TVA, și implicit de cheltuieli nedeductibile la calculul impozitului pe profit.

Pe de altă parte, au fost verificate achizițiile înregistrate de producătorii și distribuitorii de medicamente, reprezentând contravaloarea unor studii clinice efectuate de personal medical din diferite unități sanitare privind monitorizarea pacienților cărora le sunt administrate medicamente produse de aceste societăți. S-a constatat că facturile înregistrate în evidențele contabile au fost emise în baza unor documente justificative sumare, prin care nu sunt detaliate concret activitățile aferente serviciilor prestate, astfel încât nu se poate certifica realitatea lor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5361 secunde