Muflonii, atracție la Microrezervația din Constanța

367
Muflonii, atracție la Microrezervația din Constanța - mufloni-1680551634.webp

Articole recomandate

În cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, din anul 1985, a intrat în circuitul public o Microrezervaţie.

Secțiile Complexului Muzeal de Științe ale Naturii (CMSN) Constanța sunt luate cu asalt de vizitatori, care se bucură de o paleta largă de servicii. Și datorită temperaturilor ridicate de afară, Microrezervația este alegerea perfectă. Aici, în afară de plimbările relaxante, vizitatorii află lucruri interesante despre fauna din Dobrogea. De exemplu, despre mufloni, care au fost reintroduși în Dobrogea în secolul al XX-lea.

Muflonul mai este numit și oaie sălbatică europeană, deoarece este strămoșul celei domestice. Are lungimea corpului de 1,1 - 1,3 m, coada de 3–6 cm și înălțimea la greabăn de 60–80 cm. Greutatea poate atinge 50 kg. Poate face salturi de 2 metri înălțime și 3–4 m lungime.

Aspectul general al muflonului este asemănător cu al berbecului. Masculul are coarne inelate, puternice și răsucite. Acestea cresc în spirală odată cu vârsta animalului, putând ajunge la 90 cm. Femelele poartă, uneori, și ele coarne, mai mici, de până la 10–12 cm.

Mai multe informații puteți afla la Microrezervația din Constanța, deschisă, de luni până duminică, între orele 9.30 și 16.00. Prețul unui bilet pentru adulți este de 8 lei, elevii și studenții plătesc 2 lei, iar copiii până la 7 ani au intrarea gratuită.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3939 secunde