Noutăţi apărute în domeniul securității și sănătății în muncă

328

Articole de la același autor

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Constanța a organizat, zilele trecute, seminarul „Modificările şi noutăţile legislative survenite în 2022 în domeniul securității și sănătății în muncă”. În cadrul acestuia au fost prezentate noutățile legislative din domeniul securității și sănătății în muncă, survenite odată cu aprobarea modificărilor aduse H.G. nr. 1425/2006. Potrivit reprezentanţilor ITM, seminarul a fost prezidat de inspectorul general de stat Danteş Nicolae Bratu, alături de alți specialişti ai Inspecției Muncii.

De precizat că prezentarea noilor prevederi legislative vizează interpretarea și aplicarea corectă a acestora, atât a celor referitoare la comunicarea și cercetarea evenimentelor în care sunt implicați lucrători, cât şi a posibilității de a utiliza semnătura electronică și mediul online în emiterea și gestionarea documentelor aferente securității și sănătății în muncă. Printre principalele subiecte supuse dezbaterii amintim: comunicarea şi cercetarea accidentelor de muncă, inclusiv a celor produse în afara graniţelor României; folosirea semnăturii electronice; completarea fişei de instruire individuale şi consemnarea instruirii în format electronic etc.

Evenimentul s-a adresat tuturor întreprinderilor, lucrătorilor cu atribuții în domeniul securității și sănătății în muncă, specialiștilor din sectorul public și privat, serviciilor externe de prevenire și protecție. Acesta a reprezentat o oportunitate de a cunoaște modalitatea prin care pot fi aplicate și respectate cerințele din legislația existentă privind securitatea și sănătatea în muncă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3486 secunde