Nu lăsați copiii în mașină când este foarte cald afară. "Se poate întâmpla o tragedie!"

2282
Nu lăsați copiii în mașină când este foarte cald afară.

Articole de la același autor

Specialiștii din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) îi avertizează pe părinți și pe bunici ca în niciun caz să nu lase copiii nesupravegheați în mașină, deoarece temperatura poate atinge valori mortale. 


Temperaturile ridicate sunt o problemă pentru copilași, deoarece ei le percep diferit de adulți și sunt afectați mult mai tare.
 
Din păcate, de-a lungul timpului, neglijența a făcut câteva victime, afirmă specialiștii de la Departamentul pentru Situații de Urgență. De aceea, pentru ca această istorie neplăcută să nu se repete, este obligatoriu ca, pe timp de vară, toată lumea să țină cont de această indicație, pentru a proteja viața celor mici. 


"Niciodată să nu lăsați copiii singuri în mașină! În timpul caniculei, în mașină, temperatura poate fi mortală. Când temperatura exterioară este de 26 de grade Celsius, după 20 minute, în mașină va fi 43 de grade Celsius, după 40 minute, 48 grade, iar după o oră, 51 de grade. Pe timpul caniculei, copiii sunt cei mai vulnerabili, din cauză că temperatura lor corporală crește de trei până la cinci ori mai repede decât la adult. Când temperatura corporală a unui copil atinge 40 grade Celsius, organele interne încep să cedeze, iar la 41,5 grade, poate surveni decesul. În soare, mașinile se încing foarte repede, de aceea se pot petrece tragedii mai repede decât vă imaginați", explică reprezentanții DSU. 


Canicula afectează și animalele de companie 


Iubitorii de animale de companie trebuie să știe că temperatura caniculară nu afectează doar oamenii, ci și animalele. În cazul lor, șocul termic este și mai puternic, iar temperaturile de peste 40 de grade Celsius, resimțite la soare, sunt un pericol real pentru ele. Dintre animalele de companie, câinii sunt cei mai afectați. 


Iată ce sfaturi au reprezentanții DSU pentru cei care au animale de companie în grijă. 


"Simptomele șocului termic, la animale, includ: respirație grea și dificilă, sete excesivă, mucoasele sunt de un roșu aprins, la debut, și apoi devin palide pe măsură ce animalul intră în șoc, saliva este groasă, animalul vomită sau are diaree și are o stare de letargie. Temperatura corporală de peste 41 de grade poate fi fatală. Unii câini sunt mai expuși decât alții: câinii cu botul scurt, câinii cu părul lung și puii", mai spun reprezentanții DSU. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3511 secunde