Numărul cazurilor de COVID va continua să crească, avertizează autoritățile. Rafila: „Putem vorbi de valul şase”

224
Numărul cazurilor de COVID va continua să crească, avertizează autoritățile. Rafila: „Putem vorbi de valul şase” - rafilajpg-1658248483.jpg

Articole de la același autor

Numărul de infectări cu virusul SARS-CoV-2 va creşte până la mijlocul lunii august, potrivit estimărilor făcute de Ministerul Sănătăţii, a declarat, marţi, ministrul Alexandru Rafila, care a subliniat că, în această perioadă, sistemul sanitar trebuie să fie pregătit, mai ales în zona de ambulatoriu, până la toamnă, pentru un val şase al pandemiei de COVID-19, potriit Digi24


„Putem vorbi de valul şase, dar, deocamdată, suntem în cursul verii, până la toamnă mai avem vreo două luni. (...) Deci, e clar că în această perioadă trebuie să fim pregătiţi să putem să răspundem provocărilor acestui val şase, generat de tulpini mai transmisibile. Din fericire, nu sunt mai patogene, în sensul că formele de boală pe care le produc sunt, în general, uşoare. Am ajuns, deja, în România la 25.000 de cazuri pe săptămână, estimăm că va exista în continuare o creştere, probabil, spre jumătatea lunii august, iar acest lucru trebuie să meargă în paralel cu un sistem de sănătate pregătit, mai ales în zona sa ambulatorie, să preia pacienţii cu forme uşoare sau medii care au nevoie de evaluare şi de tratament", a afirmat Rafila, în cadrul unei dezbateri organizate de DC News Media Group.

Ministrul a adăugat că va fi aplicat scenariul din valul anterior. „Aplicăm acelaşi scenariu din valul anterior, care a permis menţinerea spitalelor funcţionale, nu a supraaglomerat spitalele nici din punctul de vedere al pacienţilor COVID şi, pe de altă parte, a permis accesul pacienţilor cu alte patologii la asistenţă medicală. Cam asta ar trebui să fie filozofia”, a explicat ministrul.

El a făcut apel la persoanele care prezintă simptome specifice COVID să-şi efectueze un test privind infecţia cu SARS-CoV-2.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7082 secunde