Valul şase de COVID-19 creează deja probleme. Spitalele din prima linie sunt aproape pline în Capitală

626
Valul şase de COVID-19 creează deja probleme. Spitalele din prima linie sunt aproape pline în Capitală - covid-1657300578.jpg
Valul 6 de COVID-19 ar putea aduce 10.000 de infectări pe zi în luna august, adică exact în perioada concediilor, potrivit Antena3.ro


Valul şase de COVID-19 creează deja probleme. Spitalele din prima linie sunt aproape pline în Capitală, iar managerii vor să extindă secţiile pentru coronavirus. Numărul infectărilor creşte şi printre copii, aşa încât spitalele de pediatrie iau în calcul redeschiderea unor circuite pentru tratarea micuţilor infectaţi.

Din fericire, spun specialiştii, subvariana Omicron B.A.5 nu produce atat de multe infecţii severe. Vârful valului şase, estimează specialiştii, ar putea fi atins în luna august, adică exact în perioada concediilor.

Conform ultimei raportări transmise de Ministerul Sănătăţii, peste 900 de români infectaţi cu SARS-COV-2 au rămas în spitale pentru a fi trataţi. Însă numărul celor internaţi ar putea fi deja dublu, având în vedere că aceste cifre nu au mai fost actualizate de 4 zile.


Dacă spitalele de pediatrie ar redeschide circuitele pentru tratarea copiilor infectaţi cu SARS COV 2, o parte din problema ar fi rezolvată, spun infecţioniştii. În ultimele 48 de ore, doar la spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara au fost internaţi 6 minori.


Pagina a fost generata in 0.3112 secunde