Persoanele care au avut COVID-19 au un risc de două ori mai mare să sufere de embolie pulmonară

200
Persoanele care au avut COVID-19 au un risc de două ori mai mare să sufere de embolie pulmonară - covid-1653487697.jpg

Articole de la același autor

Pandemia lasă multe urme. Cei care au fost bolnavi de COVID-19 sunt mult mai expuși în fața complicațiilor respiratorii și pulmonare, este concluzia oficialilor americani în sănătate, potrivit Realitatea.net


Persoanele care au avut COVID-19 au un risc de două ori mai mare faţă de ceilalţi să dezvolte ulterior o embolie pulmonară sau probleme respiratorii, potrivit unui studiu al Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din SUA.

Datele specialiștilor americani arată cât de mare este proporția celor care au probleme după ce au contractat boala. În total, 26 de tipuri de complicații legate de COVID-19 au fost identificate de CDC, pe baza de date din dosarele medicale din SUA.


Astfel, în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsa între 18 şi 64 de ani care au contractat COVID-19, una din cinci au simptome în urma infecţiei. La persoanele de peste 65 de ani, numărul celor cu probleme se mărește, una din patru au simptome.

La persoanele peste 65 de ani, toate problemele de sănătate studiate au fost mai probabil să apară după o infecţie cu COVID-19. La adulţii sub 65 de ani, riscul a rămas neschimbat doar pentru câţiva (probleme de sănătate mintala, boli cerebrovasculare


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3992 secunde